Κέικ με τριμμένο φουντούκι, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

keik foyntoyki1

Υλικά: 

3 αυγά

170 γρ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών (σμυρνιό) (ή κανέλα, μοσχοκάρυδο)

180 γρ. κρέμα γάλακτος (με μειωμένα λιπαρά) ή ξινόγαλο ή κεφίρ

200 ml ηλιέλαιο

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

100 γρ. τριμμένο φουντούκι

Αχνη για το σερβίρισμα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

keik foyntoyki2keik foyntoyki3keik foyntoyki4keik foyntoyki5keik foyntoyki6keik foyntoyki7keik foyntoyki8keik foyntoyki9keik foyntoyki10keik foyntoyki11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά , τα χτυπάμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , στη συνέχεια το ηλιέλαιο και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν σε τρεις δόσεις. Εδώ σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι και το ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ. 

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 22 εκ. που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 35 λεπτά περίπου!

Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα κι όταν κρυώσει εντελώς , το μεταφέρουμε σε πιατέλα , το πασπαλίζουμε με άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

https://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/keik/1836-keik-me-trimmeno-foyntoyki?fb

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *