Τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο και γκανάζ σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πολλοί από εμάς έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν το φυστικοβούτυρο ως άλλειμα για τα σνακ τους ή ως ένα από τα υλικά του smoothy τους, επειδή είναι εξαιρετική τροφή πλούσια σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες! Τι θα λέγατε για μια διαφορετική χρήση του φυστικοβούτυρου, ως υλικό για μια απίθανη τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο και γκανάζ σοκολάτας? Δοκιμάστε τη και περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Προετοιμασία: 30 min

Μερίδες: 10

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 300γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 110γρ. λιωμένο βούτυρο

Για τη μους:

  • 530γρ. τυρί κρέμα
  • 180γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250γρ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κτγ βανίλια υγρή
  • 120 ml κρέμα γαλακτος 35%λιπαρα

Για τη γκανάζ:

  • 160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τη βάση:

  1. Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  2. Τα στρώνουμε σε μια φόρμα κέικ αποσπώμενη 23 cm. Πατάμε τα μπισκότα με ένα κουτάλι και τα βάζουμε στο ψυγειο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Για τη μους:

  1. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπόλ βάζουμε την κρέμα τυρί με την ζαχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κάνουμε το τελευταίο ανακάτεμα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδης και αφράτη η μους.
  2. Την ρίχνουμε πάνω απ’ τα μπισκότα στην φόρμα του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Για τη γκανάζ:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε, προσοχή μη φουσκώσει. Όταν ζεσταθεί καλά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε ψιλοκομμένακομματάκια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  2. Βγάζουμε το γλυκό απ’ το ψυγείο και στρώνουμε τη γκαναζ από πάνω ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Tip: Η τούρτα δεν έχει ζελατίνη οπότε καλό θα είναι για τέλειο αποτέλεσμα να την βάλετε για 1 ώρα στην καταψυξη αφότου βάλετε την γκαναζ και μετά να την κόψετε σε κομμάτια.

 

https://petros-syrigos.com/tourta-me-mous-apo-fistikovoutiro-kai-ganaz-sokolatas/?fb

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *