Τούρτα καραμέλα καταπληκτική, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

5 αυγα
125 γρ.ζάχαρη
125 γρ.αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
30 γρ.κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτύπησα τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.Χαμήλωσα την ταχύτητα στο ελάχιστο και έριξα το αλεύρι που το κοσκίνισα πριν με το μπέικιν και το κακαο.Αδειασα το μιγμα σε ταψάκι 24 εκ. και έψησα στους 170 για 20 λεπτά.Το αφησα να κρυωσει καλα και το χωρισα σε 3 δίσκους.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κούπα ζαχαρη
1 κουπα νερο
1 βανιλια
χυμο 1/2 λεμονιου

(ΒΡΆΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΜΟΝΟ!!!)

Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής ΓΙΩΤΗΣ καραμέλα(86γρ.)
200 γρ.κρέμα γάλακτος
250 γρ.γάλα φρέσκο
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο(χρειάστηκα τη μισή ποσότητα)

Στο μπολ του μίξερ έβαλα το γάλα,την κρέμα γάλακτος,το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτύπησα να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.Πρόσθεσα 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτύπησα λίγο ακόμα,και έβαλα την κρέμα στο ψυγείο.

 

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Σε μια πιατελα έβαλα ένα τσέρκι αποσπώμενο και τοποθέτησα έναν δίσκο παντεσπάνι και τον σιρόπιασα.(ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ)Εβαλα κρέμα,ξανα δισκο παντεσπανι,σιρόπι κρέμα,και ξανα άλλη μια φορά το ιδιο.Το σιροπι θα το παρει όλο και η κρεμα φτάνει για να γεμισει μέσα και να να καλυφθει και εξωτερικά.Γαρνίρισα με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.Την άφησα να παγώσει στο ψυγειο όλη νυχτα ,την ξεφορμάρισα και την έκοψα την επόμενη!!! Είναι καταπληκτικη!!!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1039486106070854/1039485722737559/?type=3&theater


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *