Παραδοσιακή μπουγάτσα, από την ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η μπουγάτσα διαδόθηκε στην Ελλάδα από τους πρόσφυγες που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη. Σήμερα η αγαπημένη μπουγάτσα σαρώνει στην Ελλάδα. Η μπουγάτσα είναι ταυτόσημη με τη Θεσσαλονίκη. Μπορείς να την βρεις με κρέμα, τυρί, κιμά, σοκολάτα ακόμα και με σπανάκι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Τα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη που ειδικεύονται σε αυτό το λαχταριστό έδεσμα είναι πολλά και έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό. Παρακάτω σου ετοίμασα μια τέλεια Παραδοσιακή μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα …έλα μαζί μου και θα καταλάβεις!!!

8 κομμάτια

Υλικά

1 λίτρο γάλα

150 γρ ζάχαρη

150 γρ σιμιγδάλι ψιλό

5 κουταλιές σούπας βούτυρο(για άλειμμα φύλλων)

1 κουτ σούπας βούτυρο για την κρέμα

1 βανίλια

18 φύλλα κρούστας

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος 24 εκατ και τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας . Στρώνουμε 9 φύλλα κάτω και ενδιάμεσα τα βουτυρώνουμε. Απλώνουμε την κρέμα και ότι φύλλο περίσσεψε το στρώνουμε προς τα μέσα και το βουτυρώνουμε φυλακίζουμε την κρέμα μέσα δηλαδή). Συνεχίζουμε να στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και βουτυρώνουμε καλά. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι και Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!!!

https://elenacooks.gr/?p=3228&fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *