Pancakes μπουγάτσα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ   8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   45Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   1/5

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

270 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ κοσκινισμένο

60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

60 γρ. βούτυρο, λιωμένο +extra για το τηγάνισμα

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

6 γρ. σόδα, μαγειρική

2 αυγά, medium

260 ml γάλα, πλήρες

 

Για την κρέμα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

50 γρ. κορν φλάουρ

20 γρ. βούτυρο, παγωμένο

4 κρόκους αυγού

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

500 ml γάλα, πλήρες

 

Για το σερβίρισμα:

Κανέλα

Ζάχαρη, κρυσταλλική

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   330   17%
ΒΑΖΑΛίπος    11.2g   16%
ΒΑΖΑKορεσμένα   6.1g   31%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    8g   16%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   50.2g    19%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   25g   28%
ΒΑΖΑΑλάτι     0.26g    4.33%
ΒΑΖΑΙνες    1.1g    5%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Pancakes μπουγάτσα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη μισή ποσότητα ζάχαρης (75 γρ.), τη βανίλια, το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
2Παράλληλα, αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα, την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης (75 γρ.), την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αφού πάρουν βράση, ρίχνουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο της κατσαρόλας με μια κουτάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
3Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
4Αφού πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει κι έπειτα, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, η οποία εφάπτεται στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, την αδειάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη.
5Για τα pancakes: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπολ το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να αποκτήσει το μείγμα μία λεία υφή.
7Κατόπιν, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της ζύμης.
8Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε με μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τηγανιού χρησιμοποιώντας το κουτάλι.
9Στη συνέχεια, ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στην επιφάνεια του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
10Όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο κι επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
11Σύνθεση: Τοποθετούμε ένα pancake στο πιάτο, που θα σερβίρουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του λίγη από την κρέμα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Καλύπτουμε με ένα ακόμα pancake επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με την κρέμα και τα υπόλοιπα pancakes.
12Τέλος, καλύπτουμε το τελευταίο pancake με την κρέμα που περίσσεψε, πασπαλίζουμε με κανέλα & ζάχαρη και σερβίρουμε.

 

#tsoulotip: Μπορούμε να αφήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία μέρα, ώστε να γίνει ακόμη πιο αφράτη και νόστιμη.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *