Γρήγορη μπουγάτσα, από τον Χρήστο Τζιέρα και το cookbox.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 6 φύλλο κρούστας
  • 2000 ml. γάλα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( 2 κούπες)
  • 440 γρ. ζάχαρη ( 2 κούπες)
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο ( αγελαδινό ή πρόβειο)
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα ή περισσότερο αν χρειαστεί
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 40′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

Ο Χρήστος Τζιέρας μοιράζεται μαζί μας, μια γρήγορη συνταγή για μπουγάτσα!

 

Εκτέλεση

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Μόλις η κρέμα μας δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα φύλλα σταυρωτά ένα-ένα, βουτυρώνοντας το καθένα πάρα πολύ καλά.
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την στρώνουμε.
Κλείνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε πάλι από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα μας σε ένα δίσκο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Visit: www.christostzieras.gr

 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για πιο έντονη γεύση πρόβειο ή γίδινο γάλα, όπως επίσης αντί για σκόνη βανίλια να βάλουμε βανίλια Μαγαδασκάρης

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/siropia/grigorh-mpougatsa-apo-ton-xristo-tziera

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *