Μπουγάτσα σοκολάτα από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φτιαγμένη με αφράτη σφολιάτα και σοκολατένια γέμιση για αλλαγή, ζεστή ζεστή όπως θα βγει από το φούρνο θα κάνει τη μέρα να ξεκινήσει γλυκά και θα ζαχαρώσει όλη την εβδομάδα! 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά για 8 άτομα 

  • 2 φύλλα σφολιάτας

για την κρέμα της γέμισης

  • 500ml γάλα
  • 50γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλιa
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη και κακάο

bougatsa sokolata 0edited

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί να γίνει ρευστό το μείγμα. Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μείγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
  2. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα κι όταν λιώσει και ομογενοιηθεί, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο  της σφολιάτας και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι που θα το χωράει  με άνεση. Εναλλακτικά στρώνετε το ταψί σας με λαδόκολλα. Απλώνετε στη μισή επιφάνεια του φύλλου την κρέμα δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο, αφήνοντας τριγύρω ένα περιθώριο δύο δαχτύλων το οποίο βρέχετε με λίγο νερό για να κολλήσει καλύτερα η ζύμη στη συνέχεια. Φέρνετε την άδεια πλευρά του φύλλου πάνω από τη γέμιση, γυρίζετε και πατάτε τη ζύμη γύρω γύρω να στερεωθεί. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετείτε δίπλα αφήνοντας κενό για να μην κολλήσει. Αλείφετε τις μπουγάτσες με λίγο νερό, τις τσιμπάτε με πιρούνι και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Τις σερβίρετε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κακάο και κόβοντας την καθεμιά στα τέσσερα, χαράζοντας ένα σταυρό στο κέντρο της καθεμιάς.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *