Τάρτα με κρέμα μπουγάτσας, από τη Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsinicooking!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρ.

Χρόνος μαγειρέματος:50 λεπ.

Χρόνος αναμονής: 1 ώρ.

Βαθμός δυσκολίας :  Μέτριο

 

 

Υλικά

Για 10 κομμάτια

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 κρόκο αβγού

  • 1/4 φλιτζάνι νερό κρύο

  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο

  • 4 κουτ. σουπ. κορνφλάουρ

  • 120 γρ. ζάχαρη

  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό

  • 3 αυγά

Για την τάρτα

  • 1 αυγό

  • λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με μια μαρίζ το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτετε τον κρόκο αβγού και το νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
2. Κοσκινίζετε το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά σας, ώστε να αποκτήσετε μια εύπλαστη ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
3. Για την κρέμα μπουγάτσας: Βάζετε σε ένα μπολ 1½ φλιτζάνι από το γάλα, προσθέτετε το κορνφλάουρ και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί.
4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα, χωρίς να το αφήσετε να κάψει. Προσθέτετε το γάλα με το διαλυμένο κορνφλάουρ και συνεχίζετε το ζέσταμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβόλοι και το μείγμα να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για μερικά λεπτά μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν στην κρέμα.
5. Για την τάρτα: Ξετυλίγετε τη ζύμη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ᵒC. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Βουτυρώνετε την ταρτιέρα και στρώνετε το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
6. Αδειάζετε μέσα την κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια της.
7. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με ένα πιρούνι το αβγό, το αδειάζετε στην επιφάνεια της κρέμας και το απλώνετε ομοιόμορφα με ένα πινέλο. Βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η κρέμα να σφίξει και η επιφάνεια να ροδίσει καλά.
8. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

Χρήσιμο

Αν θέλετε αρωματίστε την κρέμα με λίγη φρέσκια βανίλια.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/tartes/recipe/1448?

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *