Εύκολη μπουγάτσα από τον ‘Ακη και το “akispetretzikis.com”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Clock

1
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares

4
Μερίδα/ες

Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 270 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά και 2 κρόκοι
  • 400 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινπάουντερ
  • λίγη μαύρη ζάχαρη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε καλά το ταψάκι μας με ένα πινέλο.
  • Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο, το κάνουμε σαν «πατσαβούρι» και το βάζουμε στο ταψί… Σύνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
  • Αν μείνει βούτυρο το βάζουμε από πάνω.
  • Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Ή μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας. Καλό είναι να κοιτάξουμε να έχει χρώμα και από κάτω…
  • Καθώς ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα. Απλά χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Όταν ψηθούν τα φύλλα βγάζουμε από το φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180 και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα °. Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα…

 

Tip
Χρησιμοποιήστε ταψί 28Χ35εκ

http://akispetretzikis.com/el/categories/glykes-pites-tartes/eykolh-mpoygatsa

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Εύκολη μπουγάτσα από τον ‘Ακη και το “akispetretzikis.com”!”

  1. Ο/Η zoi λέει:

    Σας παρακαλω πολυ να κατεβει η φωτογραφια, ειναι απο το σαιτ radicio.com.

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό. Σας ευχαριστώ. Την αφαίρεσα αμέσως μόλις με ενημερώσατε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *