Μπουγάτσα με αχλάδια από τον Άκη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 1 φύλλο σφoλιάτας
  • 4 αχλάδια
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ζάχαρη όση θέλουμε
  • σταφίδες (όσες θέλουμε)
  • ξηροί καρποί (όσους θέλουμε) χοντοκομμένους
  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα

Για την κρέμα

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 400 γρ. γάλα
  • 1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι
  • 1 μεγάλη κουταλιά κορν φλαουερ
  •  75 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. γλυκό κρασί σάμου
  • λίγο βούτυρο στο τέλος

 

 

Clock

50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα, βράζουμε το γάλα εκτός από 2 κ.σ. μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε τους 3 κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και 2 κ.σ. γάλα σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και κόρν φλάουερ.
  • Μόλις βράσει το γάλα το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα αυγού ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Έπειτα επιστρέφουμε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα σε χαμηλή φωτιά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πήξει η κρέμα μας, προσθέτουμε το κρασί, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει σε όλη τη κρέμα.
  • Βάζουμε τη πατισερί σε ένα ταψί και την αφήνουμε  να κρυώσει στη κατάψυξη (5 – 10 λεπτά), εφάπτοντας πάνω μια μεμβράνη.
  • Τρίβουμε στη συνέχεια τα αχλάδια στον τρίφτη απο τη χοντρή μεριά του αφού τα καθαρίσουμε (βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).
  • Έπειτα σουρώνουμε λίγο τα νερά του αχλαδιού και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, λίγη ζάχαρη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς.
  • Αλευρώνουμε τη σφολιάτα καλά και από τις 2 πλευρές και τη βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
  • Την διπλώνουμε στα 3 για να σχηματίσουμε νοητές γραμμές, την ανοίγουμε και την διπλώνουμε στα 2.
  • Κόβουμε λωρίδες μέχρι τη νοητή γραμμή.
  • Ανοίγουμε πάλι τη σφολιάτα.
  • Βάζουμε τη κρέμα στο κομμάτι που δεν είναι χαραγμένο και πάνω από τη κρέμα βάζω τη γέμιση.
  • Κόβουμε το πρώτο χαραγμένο κομμάτι και γυρίζουμε το μη χαραγμένο κομμάτι πάνω στη γέμιση.
  • Πλέκουμε τα χαραγμένα κομμάτια πάνω από τη γέμιση.
  • Αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε σε κομμάτια με παγωτό βανίλια προαιρετικά

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/mpoygatsa-me-achladia

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *