Νηστίσιμη μπουγάτσα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Vegan mpougatsa with semolina cream filling
…γλυκιά και νηστίσιμη
Αυτή η μπουγάτσα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.
Τότε που νηστεύαμε γιατί “έτσι έπρεπε” και μας το επέβαλλε η μαμά.
Ως παιδιά δεν μας άρεζαν πολλά νηστίσιμα φαγητά, αλλά αυτήν την μπουγάτσα την περιμέναμε πώς και πώς να την φτιάξει η μαμά!
Μια μπουγάτσα που δεν έχει πολλά να ζηλέψει από την κανονική μπουγάτσα! Ειδικά για την περίοδο την νηστείας είναι εξαιρετική!
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με γάλα καρύδας, αμυγδάλου ή σόγιας. Παρακάτω είναι γραμμένη η πρωτότυπη συνταγή. Στα παιδικά μου χρόνια δεν είχαν προλάβει να γίνουν της μόδας αυτά τα γάλατα. Η μαμά την έκανε με νεράκι.
Ετοιμάστε την, ψήστε την, αφήστε να γεμίσει με αρώματα το σπίτι, σερβίρετέ την με μπόλικη άχνη και κανέλα και απολαύστε την!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά
- 1 λίτρο νερό (4 ποτήρια του νερού)
- 2- 2μιση ποτήρια νερού ζάχαρη (ανάλογα με πόσο γλυκιά την θέλετε)
- 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 3 βανίλιες
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
- 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- επιπλέον μαργαρίνη λιωμένη(περίπου 200 γρ.) ανακατεμένη με σπορέλαιο (περίπου ½ φλιτζάνι)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Κατόπιν, ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε και τις βανίλιες.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να χλιαρύνει.
- Λαδώνουμε με πινέλο ένα ταψί με το μείγμα μαργαρίνης-σπορέλαιου. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και λαδώνουμε. Από πάνω βάζουμε κι άλλο φύλλο και λαδώνουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τα μισά φύλλα. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Πριν βάλουμε από πάνω το τελευταίο φύλλο γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες από τα φύλλα που περισσεύουν τριγύρω. Λαδώνουμε καλά από πάνω το τελευταίο φύλλο και κόβουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η μπουγάτσα.
Καλή επιτυχία!
http://www.foodstates.gr/2018/03/blog-post.html
Αφήστε μια απάντηση