Μπουγάτσα νηστίσιμη, από την Κατερίνα και το “Ζουμ στην Κανέλα”!
Και ενώ η νηστεία καλά κρατεί εμείς την απολαμβάνουμε όσο δεν πάει. Γιατί και η νηστεία θέλει την καλοπέρασή της. Υπάρχουν άπειρες συνταγές, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται γαλακτοκομικά προϊόντα & δεν υστερούν σε καμία περίπτωση απ’ αυτές που χρησιμοποιούμε.
Και γιατί όχι η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, να φάμε πιο υγιεινά αλλά & να κάνουμε αποτοξίνωση.
Η μεγαλύτερη φυσικά επιτυχία είναι όταν κάποιος δοκιμάσει το δημιούργημά σου & σου πει…
«Απλά δεν υπάρχει, πως γίνεται χωρίς γάλα, αυγά , βούτυρο & όλα τα σχετικά;».
Και όμως γίνεται να φτιάξεις μπουγάτσα νηστίσιμη η οποία να μη στερείται γεύσης & απόλαυσης. Η διαδικασία μάλιστα είναι πολύ απλή, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μη την φτιάξεις. Τόσο απλή που χωράει σε ένα τόσο μικρό βιντεάκι.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά (για 8 μερίδες)
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 λίτρο νερό
- 250γρ. ζάχαρη
- 250γρ. σιμιγδάλι
- 2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 3 βανίλιες
- ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό & τη ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε να βράσουν λίγο & μόλις λιώσει η ζάχαρη εντελώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το άνθος, τις βανίλιες & το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα & να γίνει λεία.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά & την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε την κρέμα & βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί.
- Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου, για να δώσουμε ένα ωραίο σχέδιο στη μπουγάτσα.
- Ψήνουμε στους 180º στον αέρα για 30-40΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη & κανελίτσα.
Συμβουλές:
- Στο εμπόριο υπάρχουν σφολιάτες χωρίς βούτυρο να φροντίσετε να προμηθευτείτε μία απ’ αυτές για να είναι νηστίσιμη η μπουγάτσα σας.
- Αν δεν σας αρέσει το λεμόνι μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο.
- Η κρέμα πρέπει να κρυώσει τελείως πριν την απλώσουμε πάνω στη σφολιάτα.
- Την σερβίρουμε κρύα για να κόβετε & πιο εύκολα.
http://www.zoomstinkanela.com/mpougatsa-nhstisimh/
με κανατε και πεινασα
🙂