Μπουγάτσα με κρέμα από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολη και πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα για να συνοδεύσει τα πρωινά ή τα απογευματινά γεύματα μας! Συνταγή που πετυχαίνει πάντα και αγαπάνε όλοι!!!

Υλικά:

  • 2/3 πακέτου φύλλο κρούστας
  • 1  λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κούπας του νες σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα του νες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κάψουλες άρωμα βανίλιας
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το ράντισμα των φύλλων:

  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο μαζί με 50 γρ. μαργαρίνη
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα σκόνη για γαρνίρισμα

Ας τη φτιάξουμε:

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε μέτρια θερμοκρασία χωρίς να αφήσουμε αφήσουμε το μείγμα καθόλου για να μην κολλήσει η κρέμα. Στα μισά της ανάδευσης ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου κάνει φουσκάλες η κρέμα και δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο στην καυτή κρέμα να λιώσει και να ενσωματωθεί. Κολλάμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στη επιφάνεια κι αφήνουμε την κρέμα λίγο στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τα φύλλα:

  • Λιώνουμε τα βούτυρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να κάψουν. Βουτηρώνουμε ένα μεσαίο μακρόστενο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ως εξής: Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο ραντίζοντας σκόρπια το λιωμένο βούτυρο κι έπειτα διπλώνουμε στη μέση ένα ακόμη το οποίο το βάζουμε ακριβώς στο κέντρο του ταψιού φτιάχνοντας έτσι μια “βάση”.

 

 

 

 

 

Συναρμολόγηση:

  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα. Διπλώνουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα και πάνω από την κρέμα. Όσα φύλλα μείνανε τα βάζουμε κι αυτά το ένα πάνω από το άλλο ραντισμένα με το βούτυρο και τις άκρες που περισσεύουν τις διπλώνουμε απαλά με μαχαίρι προς τα κάτω στα πλαϊνά ασφαλίζοντας έτσι παντού την μπουγάτσα.
  • Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με νερό και “πιτσιλάμε” την επιφάνεια της μπουγάτσας (με αυτό τον τρόπο γίνεται η επιφάνεια πολύ τραγανιστή).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 175 βαθμούς με αέρα για 45 λεπτά ή έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, κόβουμε και σερβίρουμε την μπουγάτσα με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Σημ. Εάν θέλουμε περισσότερες στρώσεις στην μπουγάτσα μας τότε βάζουμε όλο το πακέτο φύλλο.

Καλή σας απόλαυση

Σας φιλώ :*

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/09/blog-post_6.html?m=1&fb

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *