Μπουγάτσα με κρέμα από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Εύκολη και πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα για να συνοδεύσει τα πρωινά ή τα απογευματινά γεύματα μας! Συνταγή που πετυχαίνει πάντα και αγαπάνε όλοι!!!
Υλικά:
- 2/3 πακέτου φύλλο κρούστας
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 κούπας του νες σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα του νες ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 2 κάψουλες άρωμα βανίλιας
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το ράντισμα των φύλλων:
- 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο μαζί με 50 γρ. μαργαρίνη
- άχνη ζάχαρη και κανέλα σκόνη για γαρνίρισμα
Ας τη φτιάξουμε:
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε μέτρια θερμοκρασία χωρίς να αφήσουμε αφήσουμε το μείγμα καθόλου για να μην κολλήσει η κρέμα. Στα μισά της ανάδευσης ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου κάνει φουσκάλες η κρέμα και δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο στην καυτή κρέμα να λιώσει και να ενσωματωθεί. Κολλάμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στη επιφάνεια κι αφήνουμε την κρέμα λίγο στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα φύλλα:
- Λιώνουμε τα βούτυρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να κάψουν. Βουτηρώνουμε ένα μεσαίο μακρόστενο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ως εξής: Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο ραντίζοντας σκόρπια το λιωμένο βούτυρο κι έπειτα διπλώνουμε στη μέση ένα ακόμη το οποίο το βάζουμε ακριβώς στο κέντρο του ταψιού φτιάχνοντας έτσι μια “βάση”.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συναρμολόγηση:
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα. Διπλώνουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα και πάνω από την κρέμα. Όσα φύλλα μείνανε τα βάζουμε κι αυτά το ένα πάνω από το άλλο ραντισμένα με το βούτυρο και τις άκρες που περισσεύουν τις διπλώνουμε απαλά με μαχαίρι προς τα κάτω στα πλαϊνά ασφαλίζοντας έτσι παντού την μπουγάτσα.
- Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με νερό και “πιτσιλάμε” την επιφάνεια της μπουγάτσας (με αυτό τον τρόπο γίνεται η επιφάνεια πολύ τραγανιστή).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 175 βαθμούς με αέρα για 45 λεπτά ή έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, κόβουμε και σερβίρουμε την μπουγάτσα με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Σημ. Εάν θέλουμε περισσότερες στρώσεις στην μπουγάτσα μας τότε βάζουμε όλο το πακέτο φύλλο.
Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/09/blog-post_6.html?m=1&fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σπιτική μπουγάτσα με κρέμα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Εύκολη μπουγάτσα από τον Ακη Πετρετζίκη και το oisyntagesmoy.gr !
Ατομική μπουγάτσα με κρέμα και δύο σοκολάτεs - Custard and Chocolate Pockets, by Akis and akispetre...
Μπουγάτσα κρέμα, από την καταπληκτική Γωγώ Σαμίου !
Μπουγάτσες αποδομημένες, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Μπουγάτσα με 2 κρέμες, βανίλια σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Αφήστε μια απάντηση