Γρήγορη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 450-500 γρ. φύλλο κρούστας (1 συσκευασία)
- 1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες σε σκόνη
- ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Βουτυρώνετε και διπλώνοντας τα φύλλα σαν πιέτες και τοποθετώντας τα παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ορθογώνιο, επίσης βουτυρωμένο, ταψί. Τα ψήνετε στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.
- Στο μεταξύ, χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα, τα 5 αυγά και τις 2 βανίλιες, ώσπου να γίνουν μείγμα ομοιόμορφο. Βγάζετε το ταψί και περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το μείγμα γάλακτος-αυγών. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180-200 °C για άλλα 20’. Αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε 5’ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
https://tinyurl.com/tpplg55






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μυζηθρόπιτα γλυκιά με σιμιγδάλι, από το icookgreek.com!
Μπουγάτσα Πολίτικη, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Μπουγάτσα με αχλάδια από τον Άκη και το akispetretzikis.com!
Ατομική μπουγάτσα με κρέμα και δύο σοκολάτεs - Custard and Chocolate Pockets, by Akis and akispetre...
Εύκολη μπουγάτσα από τον Ακη Πετρετζίκη και το oisyntagesmoy.gr !
Νηστίσιμη μπουγάτσα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Αφήστε μια απάντηση