Γρήγορη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 450-500 γρ. φύλλο κρούστας (1 συσκευασία)
- 1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες σε σκόνη
- ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Βουτυρώνετε και διπλώνοντας τα φύλλα σαν πιέτες και τοποθετώντας τα παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ορθογώνιο, επίσης βουτυρωμένο, ταψί. Τα ψήνετε στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.
- Στο μεταξύ, χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα, τα 5 αυγά και τις 2 βανίλιες, ώσπου να γίνουν μείγμα ομοιόμορφο. Βγάζετε το ταψί και περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το μείγμα γάλακτος-αυγών. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180-200 °C για άλλα 20’. Αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε 5’ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
https://tinyurl.com/tpplg55
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπουγάτσα με 2 κρέμες, βανίλια σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Μπουγάτσα λαχταριστή με 3 μόνο υλικά (Video), από το sintayes.gr!
Πεντανόστιμη σπιτική σοκολατένια μπουγάτσα, από την Επιστημονική ομάδα του Neadiatrofis.gr!
"Συγκλονιστική μπουγάτσα της μανούλας μου" , από την Βασούλα Ρουμπέση και την Τρελοκουζίνα της Βασού...
Μπουγάτσα νηστίσιμη, από την Luise και το Radicio!
Νηστίσιμη μπουγάτσα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Αφήστε μια απάντηση