Μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας από το sintayes.gr!







Μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτα. Μια συνταγή για μια σοκολατένια Μπουγάτσα που σίγουρα θα απολαύσετε με την οικογένειά σας αλλά και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία σφολιάτα [2 φύλλα] *
- 1 λίτρο γάλα + ½ φλιτζ. γάλα
- 1 καψουλίτσα βανίλια
- 1 φλ. τσαγιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 5 κ.σ. βούτυρο
- 1 κουβερτούρα [125 γρ.] ψιλοκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση συνταγής
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνουμε το 1 λίτρο γάλα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε από πάνω το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα δύο υλικά. Αν είναι πολύ σφιχτή η κρέμα, προσθέτουμε και το ½ φλιτζ. γάλα.
- Βγάζουμε τα φύλλα σφολιάτας από τη συσκευασία τους. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και τοποθετούμε μέσα το ένα φύλλο. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα ώστε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι σε κομμάτια ώστε να μην μας διαλυθεί η σφολιάτα. Βάζουμε την μπουγάτσα στον φούρνο για 25 – 30 λεπτά ή να ροδίσει.
- Αφήνουμε τη μπουγάτσα να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο που έχουμε κοσκινίσει μαζί.
* Για καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε Σφολιάτα βουτύρου “Χρυσή Ζύμη”
https://www.sintayes.gr/syntages/bougatsa-krema-sokolatas/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπουγάτσα κρέμα, από την καταπληκτική Γωγώ Σαμίου !
"Συγκλονιστική μπουγάτσα της μανούλας μου" , από την Βασούλα Ρουμπέση και την Τρελοκουζίνα της Βασού...
Στριφτόπιτα γλυκιά με σοκολάτα και βανίλια, από την Αργυρώ μας!
Τάρτα με κρέμα μπουγάτσας, από τη Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsinicooking!
Εύκολη μπουγάτσα με 3 υλικά, από το nutrischool!
Διπλή μπουγάτσα κρέμα-σοκολάτα ατομική, με δυο σοκολάτες από τις "Συνταγές Πάνος" !
Αφήστε μια απάντηση