Vegan donuts φούρνου με σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!







Απολαύστε ένα αγαπημένο γλύκισμα στην πιο υγιεινή εκδοχή του: αυτά τα ψητά donuts είναι φτιαγμένα με αλεύρι ολικής, ζάχαρη καρύδας και φυτικό γάλα!
Η συνταγή είναι vegan, νηστήσιμη και χωρίς λακτόζη.
40′
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Συστατικά
- 260 μλ φυτικό γάλα (αμυγδάλου, βρώμης, σόγιας κλπ.)
- 120 μλ γιαούρτι καρύδας
- 100 γρ ζάχαρη καρύδας
- 280 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- ¼ κτγ αλάτι
- 2 ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- νιφάδες κακάο, για διακόσμηση
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το γιαούρτι και το γάλα, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας ελάχιστα, ίσα-ίσα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ψεκάζουμε μια φόρμα για ντόνατ με φυτικό αντικολλητικό σπρέι.
- Με μια σακούλα κορνέ στην οποία έχουμε τοποθετήσει στρογγυλή μύτη, γεμίζουμε με το μείγμα τις θήκες.
- Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10’.
- Βγάζουμε τα ντόνατ και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και βυθίζουμε τα ντόνατ μέσα ανάποδα ώστε να γλασώσουμε την επιφάνειά τους.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα ντόνατ που γλασώσαμε.
- Πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, πασπαλίζουμε με νιφάδες κακάο.
- Αυτά τα ντόνατ είναι καλύτερα να καταναλωθούν την ίδια μέρα. Ωστόσο, φυλάμε όσα ντόνατ περισσέψουν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 2-3 μέρες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://ionsweets.gr/recipe-items/vegan-ntonat-fournou-me-sokolata/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπισκότα shortbread με λευκή σοκολάτα και ροδόνερο, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Γλυκό Ψυγείου με 2 Υλικά (VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Μελομακάρονα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweets.gr!
Αυγοφέτες με επικάλυψη ΙON Patisserie Fondue σοκολάτας, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Υγιεινές τρούφες σοκολάτας(VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρινιώτη και το ionsweets.gr!
Vegan κρέμα καραμελέ, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση