Vegan donuts φούρνου με σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Απολαύστε ένα αγαπημένο γλύκισμα στην πιο υγιεινή εκδοχή του: αυτά τα ψητά donuts είναι φτιαγμένα με αλεύρι ολικής, ζάχαρη καρύδας και φυτικό γάλα!

Η συνταγή είναι vegan, νηστήσιμη και χωρίς λακτόζη.

 

40′
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας

 

Συστατικά
  • 260 μλ φυτικό γάλα (αμυγδάλου, βρώμης, σόγιας κλπ.)
  • 120 μλ γιαούρτι καρύδας
  • 100 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 280 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 2 ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • νιφάδες κακάο, για διακόσμηση
Μέθοδος
  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το γιαούρτι και το γάλα, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας ελάχιστα, ίσα-ίσα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Ψεκάζουμε μια φόρμα για ντόνατ με φυτικό αντικολλητικό σπρέι.
  4. Με μια σακούλα κορνέ στην οποία έχουμε τοποθετήσει στρογγυλή μύτη, γεμίζουμε με το μείγμα τις θήκες.
  5. Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10’.
  6. Βγάζουμε τα ντόνατ και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και βυθίζουμε τα ντόνατ μέσα ανάποδα ώστε να γλασώσουμε την επιφάνειά τους.
  8. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα ντόνατ που γλασώσαμε.
  9. Πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, πασπαλίζουμε με νιφάδες κακάο.
  10. Αυτά τα ντόνατ είναι καλύτερα να καταναλωθούν την ίδια μέρα. Ωστόσο, φυλάμε όσα ντόνατ περισσέψουν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 2-3 μέρες.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/vegan-ntonat-fournou-me-sokolata/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *