Vegan donuts φούρνου με σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Απολαύστε ένα αγαπημένο γλύκισμα στην πιο υγιεινή εκδοχή του: αυτά τα ψητά donuts είναι φτιαγμένα με αλεύρι ολικής, ζάχαρη καρύδας και φυτικό γάλα!
Η συνταγή είναι vegan, νηστήσιμη και χωρίς λακτόζη.
40′
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Συστατικά
- 260 μλ φυτικό γάλα (αμυγδάλου, βρώμης, σόγιας κλπ.)
- 120 μλ γιαούρτι καρύδας
- 100 γρ ζάχαρη καρύδας
- 280 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- ¼ κτγ αλάτι
- 2 ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- νιφάδες κακάο, για διακόσμηση
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το γιαούρτι και το γάλα, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας ελάχιστα, ίσα-ίσα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ψεκάζουμε μια φόρμα για ντόνατ με φυτικό αντικολλητικό σπρέι.
- Με μια σακούλα κορνέ στην οποία έχουμε τοποθετήσει στρογγυλή μύτη, γεμίζουμε με το μείγμα τις θήκες.
- Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10’.
- Βγάζουμε τα ντόνατ και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και βυθίζουμε τα ντόνατ μέσα ανάποδα ώστε να γλασώσουμε την επιφάνειά τους.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα ντόνατ που γλασώσαμε.
- Πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, πασπαλίζουμε με νιφάδες κακάο.
- Αυτά τα ντόνατ είναι καλύτερα να καταναλωθούν την ίδια μέρα. Ωστόσο, φυλάμε όσα ντόνατ περισσέψουν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 2-3 μέρες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://ionsweets.gr/recipe-items/vegan-ntonat-fournou-me-sokolata/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκό Ψυγείου με 2 Υλικά (VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Κέικ Πραλίνα με 3 υλικά(video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Εύκολα σφολιατίνια με γέμιση ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Μικρά donuts σοκολάτας και γλάσο βανίλιας, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!
Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Εύκολο παγωτό με Nucrema, από την Φλωρεντία και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση