Αφράτο κέικ κολοκύθας, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!







Αυτή την εποχή, λοιπόν, φτιάχνουμε αφράτο κέικ κολοκύθας όλο άρωμα και γεύση, για να συνοδεύουμε τον καφέ και το τσάι μας.
Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:60′
Υλικά
- 280γρ. κολοκύθα τριμμένη
- 240γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά + 1 κρόκος
- 100γρ. βούτυρο αγελάδος
- 125γρ. σπορέλαιο
- 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
- 4γρ. μαγειρική σόδα
- 1γρ. κανέλα
- 2γρ. αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την υγρασία της κολοκύθας).






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπισκότα με κολοκύθα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!
Κέικ κολοκύθας με «σταγόνες» σοκολάτας από την Ντίνα Νικολάου!
Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή, από την Ντίνα Νικολάου!
Πουρές Κολοκύθας από τον Άκη και το akispetretzikis.com!
Μπισκότα αράχνη, από τον Γιώργο Τσούλη!
Cupcakes φαντασματάκια με κολοκύθα και ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, από την Μάγδα Γοδόση και το...
Αφήστε μια απάντηση