Αφράτο κέικ κολοκύθας, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Αυτή την εποχή, λοιπόν, φτιάχνουμε αφράτο κέικ κολοκύθας όλο άρωμα και γεύση, για να συνοδεύουμε τον καφέ και το τσάι μας.

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:60′

Υλικά

  • 280γρ. κολοκύθα τριμμένη
  • 240γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά + 1 κρόκος
  • 100γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 125γρ. σπορέλαιο
  • 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4γρ. μαγειρική σόδα
  • 1γρ. κανέλα
  • 2γρ. αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την υγρασία της κολοκύθας).

 

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8d%ce%b8%ce%b1%cf%82/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *