Αφράτο κέικ κολοκύθας, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!







Αυτή την εποχή, λοιπόν, φτιάχνουμε αφράτο κέικ κολοκύθας όλο άρωμα και γεύση, για να συνοδεύουμε τον καφέ και το τσάι μας.
Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:60′
Υλικά
- 280γρ. κολοκύθα τριμμένη
- 240γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά + 1 κρόκος
- 100γρ. βούτυρο αγελάδος
- 125γρ. σπορέλαιο
- 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
- 4γρ. μαγειρική σόδα
- 1γρ. κανέλα
- 2γρ. αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την υγρασία της κολοκύθας).
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκιά κολοκυθόπιτα Μήλου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Γλυκιά κολοκυθόπιτα της "L" από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με τη L"!
"Πώς να φτιάξουμε κολοκύθα για το Halloween", από την Αργυρώ μας!
"Halloween αλά ελληνικά – Φάρσα ή κέρασμα;", από την Χριστίνα Τσαμουρά και το icookgreek.com!
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με κίτρινη κολοκύθα, από την αγαπημένη Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Νηστίσιμο μπράουνι με κολοκύθα, κακάο και ελαιόλαδο, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of L...
Αφήστε μια απάντηση