Ρολό μαρέγκας με μαρμελάδα βερίκοκο, από τη Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αέρινο, αριστοκρατικό, άπαιχτο, ασυναγώνιστο ρολό μαρέγκας με μαρμελάδα βερίκοκο!

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής: 1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια φλιτζάνια μαρμελάδα βερίκοκο με ολόκληρο φρούτο

Για τη μαρέγκα

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 ασπράδια αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη μαρέγκα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί 32×23 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά και συνεχίζετε το χτύπημα για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει. Αδειάζετε τη μαρέγκα με σπάτουλα σιλικόνης στο ταψί και την απλώνετε τη σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα, έτσι ώστε να έχει πάχος 3-4 εκ. Ψήνετε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω – κάτω, για 15 λεπτά, εωσότου πάρει χρυσάφι χρώμα.
2. Πασπαλίζετε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί με ζάχαρη άχνη, μεταφέρετε πάνω του προσεκτικά τη νωπή μαρέγκα και την αφήνετε τη για 30 λεπτά να κρυώσει τελείως.
3. Μόλις κρυώσει απλώνετε στην επιφάνειά της αφήνοντας κενό περιμετρικά 1 εκατοστό, την μαρμελάδα. Πιάνετε με τα χέρια τη μια άκρη από το αντικολλητικό χαρτί με τη μαρέγκα και ρολάρετε απαλά. Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε το ρολό στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει. Βγάζετε το ρολό από το ψυγείο. Το αφήνετε το για 15 λεπτά να ξεπαγώσει, ξετυλίγετε το αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε το ρολό σε μια πιατέλα.

Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δεν πρέπει να παραψήσετε την μαρέγκα γιατί θα σκληρύνει και σπάσει στο τύλιγμα.

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/kalokairina-glyka/recipe/778


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *