Η συνταγή για την τούρτα μωσαϊκό με διπλή λαχταριστή σοκολάτα
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και όταν ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος τη βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη σοκολάτα μέσα.
- Αφήνουμε για ένα λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να λιώσει.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και εκεί προσθέτουμε το μέλι και το κακάο.
- Με το που ζεσταθούν βγάζουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο στο μείγμα με την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα με το χέρι, τα θέλουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Βάζουμε το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου στο μπολ με τα μπισκότα και προσθέτουμε το κονιάκ και τα καραμελωμένα φουντούκια.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Όταν ετοιμάσουμε το μείγμα, το βάζουμε σε αποσπώμενο τσέρκι ή ταψάκι 26-28 εκ και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Για το ντεκόρ:
- Στη συνέχεια βάζουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει.
- Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
- Όταν έχει παγώσει το γλυκό απλώνουμε το μείγμα κουβερτούρα με κρέμα γάλακτος από πάνω και στη συνέχεια την λευκή σοκολάτα και κάνουμε σχέδια και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
- Συντηρούμε στην κατάψυξη.
Αφήστε μια απάντηση