Τούρτα ψυγείου σε φωλιά από Caprice, από το syntages.papadopoulou.gr και το sintayes.gr!

Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για μια αφράτη τούρτα ψυγείου σε φωλιά από “Caprice”. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.!
Μερίδες: 8
Χρόνος: 30 λ
Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση και τη διακόσμηση:
- 1 κουτί “Caprice” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 400 γρ.
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη [για τη βάση]
- ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρας για γαρνίρισμα
- Για τη κρέμα σοκολάτα:
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- Για τη σαντιγί:
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή ένα τσέρκι διαμ. 20 εκ. – 22 εκ. και ύψους 7,5 εκ.
- Για τη βάση και τη διακόσμηση: Κόβουμε λίγο τις άκρες από τα “Caprice” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τα τοποθετούμε γύρω γύρω στα τοιχώματα της φόρμας. Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα Caprice και τα αναμειγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο της φόρμας και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί η βάση με τη σοκολάτα.
- Για τη κρέμα σοκολάτας: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και την αναμειγνύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα. Βάζουμε την κρέμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με σπάτουλα. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Για τη σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε αφράτη σαντιγί και την απλώνουμε στη φόρμα πάνω από την κρέμα σοκολάτας. Διακοσμούμε με ξύσμα κουβερτούρας και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Aφήνουμε για λίγα λεπτά εκτός ψυγείου, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μια συνταγή της Αντωνίας Κατή Πηγή
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα MALTESERS από τις "Γλυκές Τρέλες" !
Τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο και γκανάζ σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο!
Τούρτα με μπισκότα και γκοφρέτες, από την Σόφη Τσιώπου και τις "Λιχουδιές της Σόφης"!
Τούρτα σοκολάτα φράουλα από το Chefoulis.gr !
Εύκολη τουρτίτσα σοκολάτας με 5 μόνο υλικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
"Τούρτα 50-50"και συνταγή για ganache ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.eu!



Αφήστε μια απάντηση