Τούρτα σοκολατίνα με γκανάς με σοκολάτα γάλακτος, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ





6 αυγά( χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)

100 γρ άσπρη ζάχαρη

50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη

50 γρ σκόνη κακάο κοσκινισμένο

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας η 2 βανίλιες σε σκόνη 



Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 c.

Αλείψτε βούτυρο ένα ταψί (38χ34).

Στρώστε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα. 

Αλείψτε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.

Χτυπήστε τα ασπράδια να πήξουν και προσθέστε 50 γρ ζάχαρη (ακατέργαστη).

Αφήστε τα στην άκρη ..Μην τα πήξετε πάρα πολύ..

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ( 100 γρ) να αφρατέψουν και να πάρουν κρεμώδη υφή..

Προσθέστε τις βανίλιες και το κακάο..

Βγάλτε το μπώλ από το μίξερ και με μια κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια .

Ανακατεύετε από κάτω προς τα πάνω ..

Δεν θέλουμε να χαθεί ο αέρας που μας δίνει η μαρέγκα ..

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί σας και < χτυπήστε > πάνω στο πάγκο τής κουζίνας η

κουνήστε το πέρα δώθε για να κάτσει και να ισιώσει καλά..

Ψήστε για 20 λεπτά περίπου.

Αφήστε να κρυώσει καλά και βγάλτε το από το ταψί.

Κόψτε το στην μέση ακριβώς και ετοιμάστε την γέμιση.



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ



3 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο

2,1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος

4 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο



Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

280 γρ  σοκολάτα γάλακτος

400 γρ κρέμα γάλακτος

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο



Βάλτε σε κατσαρόλα ,σε σιγανή φωτιά την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος ..

Ανακατέψτε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα ..

Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε να λιώσει καλά.

Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει .



ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Στρώστε πάνω στο μισό παντεσπάνι κρέμα Γκαρνί.

Σκεπάστε το με το υπόλοιπο παντεσπάνι ..

Βάλτε το ξανά στο ψυγείο για μισή ώρα..

Με μια κουτάλα περιχύστε την τούρτα με την γκανάς σοκολάτας..

Αφήστε την να σταθεροποιηθεί.

Βάλτε σε κορνέ την υπόλοιπη κρέμα Γκαρνί και στολίστε την τούρτα σας …



TIPS: Μην ποτίσετε το παντεσπάνι γιατί δεν χρειάζεται ..Είναι πολύ μαλακό και αφράτο.

Αν θέλετε να φτιάξετε και άλλο στρώμα τούρτας, φτιάξτε άλλο ένα παντεσπάνι και διπλή δόση γέμισης.







ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!






(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

http://koykoycook.gr/?p=15764
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *