Τούρτα με χουρμάδες, χωρίς γλουτένη, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5

 

 

Τούρτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη. Θα πάθετε… ζαβλαμά!

 

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. χουρμάδες + extra για το σερβίρισμα       Το  sokolatomania.gr προτείνει χουρμάδες  από το  evripidou.gr η και βασιλικούς χουρμάδες

180 ml νερό, βραστό

4 αυγά, medium

370 γρ. βούτυρο αμυγδάλου

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. baking powder

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την επικάλυψη:

350 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

ΒΑΖΑΘερμίδες   340   17%
ΒΑΖΑΛίπος    15.9g    23%
ΒΑΖΑKορεσμένα   7.4g   37%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   7.5g    15%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   46g   18%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   37.8g   42%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.2g   3.33%
ΒΑΖΑΙνες   4.6g   19%
by Danai Petropoulou
 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ρίχνουμε στο πολυκοπτικό (ή σε ένα μεγάλο μπλέντερ που κάνουμε τα smoothies) τους χουρμάδες και το νερό και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν τελείως οι πρώτοι.

2Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αυγά ένα-ένα χτυπώντας παράλληλα.

3Έπειτα, ρίχνουμε στο πολυκοπτικό όλα τα υλικά και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20εκ., στις οποίες έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

5Μόλις είναι έτοιμα τα παντεσπάνια, τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πλήρως.

6Εκτέλεση για την επικάλυψη: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.

7Κατόπιν, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά σιγά και ανακατεύουμε παράλληλα με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μόλις είναι έτοιμη, αδειάζουμε την επικάλυψη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.

8Για τη σύνθεση: Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στο σκεύος που επιθυμούμε και το καλύπτουμε ομοιόμορφα με την επικάλυψη. Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και στολίζουμε με την επικάλυψη και λίγους χουρμάδες.

 

 

 

#tsoulotip: Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν πολύ καλά πριν βάλουμε την επικάλυψη.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *