Τούρτα με χουρμάδες, χωρίς γλουτένη, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
Τούρτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη. Θα πάθετε… ζαβλαμά!
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. χουρμάδες + extra για το σερβίρισμα Το sokolatomania.gr προτείνει χουρμάδες από το evripidou.gr η και βασιλικούς χουρμάδες !
180 ml νερό, βραστό
4 αυγά, medium
370 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. baking powder
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για την επικάλυψη:
350 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 340 17%
Λίπος 15.9g 23%
Kορεσμένα 7.4g 37%
Πρωτεΐνες 7.5g 15%
Yδατάνθ. 46g 18%
Σάκχαρα 37.8g 42%
Αλάτι 0.2g 3.33%
Ινες 4.6g 19%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ρίχνουμε στο πολυκοπτικό (ή σε ένα μεγάλο μπλέντερ που κάνουμε τα smoothies) τους χουρμάδες και το νερό και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν τελείως οι πρώτοι.
2Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αυγά ένα-ένα χτυπώντας παράλληλα.
3Έπειτα, ρίχνουμε στο πολυκοπτικό όλα τα υλικά και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20εκ., στις οποίες έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
5Μόλις είναι έτοιμα τα παντεσπάνια, τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πλήρως.
6Εκτέλεση για την επικάλυψη: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
7Κατόπιν, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά σιγά και ανακατεύουμε παράλληλα με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μόλις είναι έτοιμη, αδειάζουμε την επικάλυψη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.
8Για τη σύνθεση: Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στο σκεύος που επιθυμούμε και το καλύπτουμε ομοιόμορφα με την επικάλυψη. Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και στολίζουμε με την επικάλυψη και λίγους χουρμάδες.
#tsoulotip: Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν πολύ καλά πριν βάλουμε την επικάλυψη.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Τούρτα σοκολάτας με μασκαρπόνε, από την αγαπημένη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner...
Τούρτα Brownies - Brownies Cake, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!
Love cake, από τον Γιώργο Τσούλη!
Κέικ καρότου χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά από τις "Συνταγές της παρέας" !
Τούρτα σοκολάτας με γκοφρέτες, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση