Τούρτα Σοκολάτας ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Mε λιγότερες θερμίδες και την νέα NUCREMA με 30% λιγότερη ζάχαρη!
Συστατικά
  • 400 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 250 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
  • 300 γρ. βρώμη
  • Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού

 

  • Για την επικάλυψη
    • NUCREMA με 30% λιγότερη ζάχαρη

 

 

 

Δείτε το Video:

https://youtu.be/fgxMLgFiafo

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μέθοδος
  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μας και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει μια βράση.
  2. Αμέσως μετά, το αδειάζουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, προσθέτοντας και το ξύσμα και περιμένουμε για 2 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ, για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα (το μείγμα μας θα είναι αρκετά υδαρές).
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε την βρώμη και την περιχύνουμε με το σοκολατένιο μείγμα μας, ανακατεύοντας καλά με την μαρίζ, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  5. Αφήνουμε 10 λεπτά να “τραβήξει” η βρώμη  και αμέσως μετά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20-22 εκατοστών που έχουμε ακουμπήσει σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Στη συνέχεια, στρώνουμε καλά το μείγμα μας με ένα κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη η τούρτα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Αφού παγώσει η τούρτα μας και πριν την ξεφορμάρουμε αφαιρούμε το αντικολλητικο χαρτί, την ακουμπάμε σε σκεύος σερβιρίσματος που επιθυμούμε και την ξεφορμάρουμε από το τσέρκι, ζεσταίνοντας το, είτε με καμινέτο, είτε με πιστολάκι για τα μαλλιά, είτε ακόμα και με τα χέρια μας.
  8. Προαιρετικά, μπορούμε με ένα κουτάλι, να απλώσουμε από επάνω NUCREMA  με 30% λιγότερη ζάχαρη.

 

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/tourta-sokolatas-me-3-ylika/

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *