Τούρτα μωσαϊκό, από την ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Τούρτα μωσαϊκό για σήμερα για να κάνεις το πασχαλινό σου τραπέζι τσαχπίνικο και γευστικό. Το μωσαϊκό είναι ένα γλυκό γεμάτο αναμνήσεις αφού έχει στολίσει γιορτινά και καθημερινά τραπέζια με μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα γλυκό βαθιά συνδεμένο με την παιδική μας ηλικία , αφού είναι νούμερο ένα στις προτιμήσεις των μαμάδων και όχι αδικαιολόγητα διότι συνδυάζει απλότητα ευκολία και γεύση ! Σήμερα είπα να του δώσω μια πιο γιορτινή νότα και να το κάνω σε μορφή τούρτας με μια κολασμένη γκανάζ σοκολάτας που σίγουρα θα συναρπάσει τους πάντες.
10 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
400γρ μπισκότα τριμμένα πτι μπερ
250γρ βούτυρο
1 κουτι ζαχαρούχο γάλα
80γρ φουντούκια τριμμένα
60γρ κακάο
50ml ούζο (προεραιτικά)
Για επικάλυψη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
180γρ κρέμα γάλακτος
150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για στόλισμα
1 σακουλάκι σοκολατάκια maltesers
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια . Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ούζο (προεραιτικά) τα τριμμένα φουντούκια και τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι 18 εκατ. και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα και τα λιώνουμε.
Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω απο την τούρτα και αφήνουμε για άλλες 3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Στολίζουμε με σοκολάτακια maltesers. Καλή επιτυχία !
Αφήστε μια απάντηση