Τούρτα μωσαϊκό, από την ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τούρτα μωσαϊκό για σήμερα για να κάνεις το πασχαλινό  σου τραπέζι τσαχπίνικο και γευστικό. Το μωσαϊκό είναι ένα γλυκό γεμάτο αναμνήσεις αφού έχει στολίσει γιορτινά και καθημερινά τραπέζια με μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα γλυκό βαθιά συνδεμένο με την παιδική μας ηλικία , αφού είναι νούμερο ένα στις προτιμήσεις των μαμάδων και όχι αδικαιολόγητα διότι συνδυάζει απλότητα ευκολία και γεύση ! Σήμερα είπα να του δώσω μια πιο γιορτινή νότα και να το κάνω σε μορφή τούρτας με μια κολασμένη γκανάζ σοκολάτας που σίγουρα θα συναρπάσει τους πάντες.

10 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

400γρ μπισκότα τριμμένα πτι μπερ

250γρ βούτυρο

1 κουτι ζαχαρούχο γάλα

80γρ φουντούκια τριμμένα

60γρ κακάο

50ml ούζο (προεραιτικά)

Για επικάλυψη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

180γρ κρέμα γάλακτος

150γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Για στόλισμα

1 σακουλάκι σοκολατάκια maltesers

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια . Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ούζο (προεραιτικά) τα τριμμένα φουντούκια και τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι 18 εκατ. και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα και τα λιώνουμε.

Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω απο την τούρτα και αφήνουμε για άλλες 3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Στολίζουμε με σοκολάτακια maltesers. Καλή επιτυχία !

https://elenacooks.gr/?p=12691&fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *