Κορμός Μωσαϊκό με Φουντούκια, από την Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Κλασσικό και αγαπημένο !  Εδώ σε φουντουκένια έκδοση!!
 Μερίδες : 4
Χρόνος εκτέλεσης :  45′
Βαθμός δυσκολίας:   1/5
Συστατικά
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 200γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 115γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 125γρ. κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
  • 100γρ. φουντούκια χονδροκομμένα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
Μέθοδος
  • 1.Σπάμε σε ένα μπολ τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
  • 2.Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη.
  • 3.Χτυπάμε σε ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα.
  • 4.Ρίχνουμε τη χλιαρή λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • 5.Προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
  • 6.Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, το τυλίγουμε και το πλάθουμε με τα χέρια μας, για να γίνει φρατζολίτσα.
  • 7.Τυλίγουμε τον κορμό με την λαδόκολλα και το βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.
  • 8.Όταν βγάλουμε το μωσαϊκό από τη κατάψυξη, το ξετυλίγουμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένα φουντούκια.

 

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/kormos-mosaiko-me-fountoukia/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *