Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 75 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
- 150 γρ. ανάλατο βούτυρο αγελάδας
- 75 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα και αλεσμένα
- 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 150 ml νερό και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τα αφήνετε να κοχλάσουν 1’.
- Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα το κακάο και το βούτυρο. Τα αφήνετε για αρκετά λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και να γίνουν μια ομοιόμορφη σάλτσα. Ρίχνετε μέσα ανακατεύοντας τα αλεσμένα αμύγδαλα κι ανακατεύετε.
- Απλώνετε μια λεπτή στρώση σάλτσα σοκολάτας στη βάση μιας μακρόστενης ή μικρής τετράγωνης φόρμας στρωμένης με διάφανη μεμβράνη. Βάζετε μια στρώση μπισκότα πάνω από τη στρώση σοκολάτας και με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω λίγο από τη σάλτσα σοκολάτας. Στρώνετε άλλη μια στρώση και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά τελειώνοντας με στρώση σοκολάτας.
- Αφήνετε τη μαρκίζ να κρυώσει αρκετές ώρες μέχρι να πήξει. Αναποδογυρίζετε τη μαρκίζ σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε τη μεμβράνη προσεκτικά. Σερβίρετε το γλυκό κομμένο σε λεπτές φέτες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
«Μωσαϊκό» με καφέ και καραμέλα-Mocha-caramel dessert, by Evina Kapitzoglou and the cookandfeel.gr!
Πάστα ταψιού "Caprice"- Γλυκό ψυγείου με πουράκια, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Γλυκό ψυγείου με φρέσκο κεράσι(VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics....
Σοκολατένιος κορμός ψυγείου, από το sintayes.gr!
Κορμός με σπιτική πραλίνα (άλειμμα σοκολάτας) από την Ντίνα Νικολάου !
Chocolate mix Banana - caramel - Strawberry, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos!
Αφήστε μια απάντηση