Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 75 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
- 150 γρ. ανάλατο βούτυρο αγελάδας
- 75 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα και αλεσμένα
- 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 150 ml νερό και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τα αφήνετε να κοχλάσουν 1’.
- Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα το κακάο και το βούτυρο. Τα αφήνετε για αρκετά λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και να γίνουν μια ομοιόμορφη σάλτσα. Ρίχνετε μέσα ανακατεύοντας τα αλεσμένα αμύγδαλα κι ανακατεύετε.
- Απλώνετε μια λεπτή στρώση σάλτσα σοκολάτας στη βάση μιας μακρόστενης ή μικρής τετράγωνης φόρμας στρωμένης με διάφανη μεμβράνη. Βάζετε μια στρώση μπισκότα πάνω από τη στρώση σοκολάτας και με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω λίγο από τη σάλτσα σοκολάτας. Στρώνετε άλλη μια στρώση και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά τελειώνοντας με στρώση σοκολάτας.
- Αφήνετε τη μαρκίζ να κρυώσει αρκετές ώρες μέχρι να πήξει. Αναποδογυρίζετε τη μαρκίζ σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε τη μεμβράνη προσεκτικά. Σερβίρετε το γλυκό κομμένο σε λεπτές φέτες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Δροσερό γλυκάκι με φρούτα χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!
Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα με 4 υλικά, χωρίς ψήσιμο, από το sintayes.gr!
Oreo γλύκισμα γεμιστό με σοκολάτα και καραμέλα από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος"...
Ανάλαφρο μπισκοτογλυκό ψυγείου (Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics...
Σοκολατένιος κορμός ψυγείου, από το sintayes.gr!
Κορμός σοκολάτας με Πασχαλινά κουλουράκια από το Sidagi.gr!
Αφήστε μια απάντηση