Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
  • 150 γρ. ανάλατο βούτυρο αγελάδας
  • 75 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα και αλεσμένα
  • 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 150 ml νερό και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τα αφήνετε να κοχλάσουν 1’.
  2. Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα το κακάο και το βούτυρο. Τα αφήνετε για αρκετά λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και να γίνουν μια ομοιόμορφη σάλτσα. Ρίχνετε μέσα ανακατεύοντας τα αλεσμένα αμύγδαλα κι ανακατεύετε.
  3. Απλώνετε μια λεπτή στρώση σάλτσα σοκολάτας στη βάση μιας μακρόστενης ή μικρής τετράγωνης φόρμας στρωμένης με διάφανη μεμβράνη. Βάζετε μια στρώση μπισκότα πάνω από τη στρώση σοκολάτας και με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω λίγο από τη σάλτσα σοκολάτας. Στρώνετε άλλη μια στρώση και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά τελειώνοντας με στρώση σοκολάτας.
  4. Αφήνετε τη μαρκίζ να κρυώσει αρκετές ώρες μέχρι να πήξει. Αναποδογυρίζετε τη μαρκίζ σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε τη μεμβράνη προσεκτικά. Σερβίρετε το γλυκό κομμένο σε λεπτές φέτες.

https://tinyurl.com/y748eru6


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *