Πάστα ταψιού “Caprice”- Γλυκό ψυγείου με πουράκια, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Υπέροχο κι εύκολο γλυκό ψυγείου με γεύση κρέμα-σοκολάτα και topping από σοκολατένια πουράκια! Μια εύκολη συνταγή χωρίς ψήσιμο και βρασμό με λίγα υλικά για ένα πραγματικά λαχταριστό και ανάλαφρο επιδόρπιο!

Το γλυκό αυτό μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα και σε στυλ τούρτας αυξάνοντας τη δοσολογία των υλικών ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε να καλύψουμε.

 

 

Υλικά για ένα μικρό πυρέξ 25 Χ 17 

  • 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2/3 κονσέρβας ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη για ρόφημα σοκολάτας (ή απλό κακάο για λιγότερο γλυκιά γεύση)
  • 1/4 κουτ.γλ. αλάτι

Για τη βάση:

  • 4-5 ατομικές μπάρες-κέικ σοκολάτας
  • 80ml γάλα φρέσκο ανακατεμένο με 1 καπάκι μπράντυ ή αλλό λικέρ επιλογής

Για το topping:

  • 10 πουράκια σοκολάτας θρυμματισμένα

Στην πράξη:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Χωρίζουμε στη μέση τα κεκάκια ώστε να πάρουμε 2 επιμέρους μακρόστενα και λεπτότερα κομμάτια. Τα στρώνουμε μέσα στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ραντίζουμε με το γάλα και το λικέρ κι αφού απορροφηθούν τα “πατάμε” με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού ελαφρώς να λεπτύνουν και να μοιάζουν με παντεσπάν χωρίς κενά. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
  • Στο μίξερ χτυπάμε 2-3 λεπτά το μασκαρπόνε να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τη βανίλια και το αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα για 4 λεπτά ακόμα έως ότου να γίνουν μια απαλή κρέμα. Χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη την κρέμα. Το ένα μέρος το κρατάμε λευκό και στο άλλο ενσωματώνουμε τη σκόνη σοκολάτας.
  • Πάνω από τη βάση στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας όσο γίνεται ομοιόμορφα κι από πάνω απλώνουμε τη λευκή κρέμα. Για καλύτερα αποτελέσματα βάζουμε πρώτα για λίγο στο ψυγείο το πυρέξ να σταθεί ελαφρώς η σοκολατένια κρέμα κι έπειτα συνεχίζουμε τη διαμόρφωση της λευκής κρέμας για να μην ανακατευτούν τα 2 αυτά μείγματα. Βέβαια μπορούμε να κάνουμε και δεύτερη στρώση από κέικ ανάμεσα στις δύο κρέμες.
  • Διακοσμούμε με τα θρυμματισμένα πουράκια ομοιόμορφα την επιφάνεια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί για 4 ώρες. Κατά το σερβίρισμα μπορούμε να γαρνίρουμε τις μερίδες με σιρόπι σοκολάτας.

Καλή σας επιτυχία

Φιλικά,

Μαριφάνη

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2021/07/blog-post_16.html?m=1&fb

 

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *