Πουρές κάστανο, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΜΕΡΙΔΕΣ : 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. βρασμένα κάστανα
300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
300 ml νερό
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα βρασμένα κάστανα, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και βράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
2Έπειτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε δόσεις στο multi και το πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει πουρές.
3Μόλις είναι έτοιμος, μεταφέρουμε τον πουρέ σε 1 μπολ και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να διατηρήσουμε τον πουρέ στο ψυγείο έως και 10 ημέρες.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκό στο ποτήρι με κάστανο πουρέ, από τον μοναδικό Ηλία Μαμαλάκη και το Olivemagazine.gr!
Κορμός με μαρέγκα και κάστανο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Τούρτα κάστανο με σοκολάτα, από την Αργυρώ μας!
Γλυκιά κρέμα κάστανου, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of life by Betty"!
Πάβλοβα σοκολάτας με μαρόν γλασέ, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κέικ σοκολάτας με κάστανα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Αφήστε μια απάντηση