Πουρές κάστανο, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ : 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. βρασμένα κάστανα

300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

300 ml νερό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   351   18%
ΒΑΖΑΛίπος   1g    1%
ΒΑΖΑKορεσμένα    0.2g    1%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    1.4g    3%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   86.8g    33%
ΒΑΖΑΣάκχαρα     50g    56%
ΒΑΖΑΑλάτι     0.4g     6.67%
ΒΑΖΑΙνες    0g    0%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα βρασμένα κάστανα, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και βράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
2Έπειτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε δόσεις στο multi και το πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει πουρές.
3Μόλις είναι έτοιμος, μεταφέρουμε τον πουρέ σε 1 μπολ και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να διατηρήσουμε τον πουρέ στο ψυγείο έως και 10 ημέρες.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/poures-kastano
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *