Σοκολατάκια από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φτιάξτε τα πανεύκολα και ανάλογα με το τι συστατικό σας αρέσει περισσότερο!

 

ΒΑΣΙΚΑ υλικά

Σε ένα κατσαρολάκι  βάζουμε  μισό φλυτζάνι γάλα πλήρες η εβαπορέ αδιάλυτο.

Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε γύρω στα 200 γρ. κουβερτούρα.

Αυτό είναι το βασικό μας μίγμα.

Τώρα και ανάλογα με το τι μας αρέσει, προσθέτουμε:

(ΥΛΙΚΑ χωρίς αναλογίες και ποσότητες: )

τριμμένα μπισκότα η φρυγανιά

ξύσμα και χυμό μανταρίνι ,  η πορτοκάλι, η και τα δύο

αμύγδαλα φιλέ που έχουμε ζεστάνει στο grill

καρύδια τριμμένα

φουντούκια σπασμένα

καρύδα τριμμένη

κονιάκ

λικέρ

και χίλια δυο άλλα υλικά που μας αρέσουν!

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά μας πολύ καλά.

Το ζητούμενο είναι να προκύψει ένα μίγμα που να μην κολλάει πολύ στα χέρια ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε μικρά μπαλάκια.

Αυτό λοιπόν το καθορίζει η ποσότητα των στερεών και των υγρών υλικών.

Δηλαδή,  αν  το μίγμα μας είναι πολύ  υγρό , προσθέτουμε φρυγανιά η τριμμένο μπισκότο η και ξηρούς καρπούς. Αν όμως είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λικέρ, κονιάκ, χυμό μανταρίνι, πορτοκάλι, η απλά λίγο γαλατάκι.

Αφού καταλήξουμε λοιπόν στο επιθυμητό μίγμα, βάζουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο για να παγώσει καλά.

Παίρνουμε με ένα μικρό κουταλάκι ποσότητα ίση με ένα μπαλάκι και το πλάθουμε στρογγυλό.

Τοποθετούμε τα σοκολατομπαλάκια σε δίσκο με  λαδόκολα η αλουμινόχαρτο και  τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε  την επικάλυψη.

Σ ένα πολύ μικρό κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε κουβερτούρα.  Σβήνουμε το μάτι.

Βουτάμε μέσα προσεχτικά ένα – ένα τα σοκολατομπαλάκια  και τα αφαιρούμε με ένα μικρό κουταλάκι, (ιδανικά   καλό θα ήταν να έχει μακριά λαβή)

Ακουμπάμε προσεχτικά ένα ένα τα σοκολατάκια μας  στον δίσκο με την λαδόκολα η το αλουμινόχαρτο προσέχοντας να μην ακουμπά το ένα με το άλλο.

Τοποθετούμε στο ψυγείο κατά προτίμηση σε χαμηλό ράφι για να σταθεροποιηθεί  και να πήξει η επικάλυψη.

 

 

Καλή επιτυχία!

Βένια

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *