Παγωμένα σοκολατάκια με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς, από τον Γιώργο Τσούλη!
Λαχταριστά και δροσερά σοκολατάκια με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς, για να τα απολαμβάνετε χωρίς τύψεις! Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη!
ΤΕΜΑΧΙΑ 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 3ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
Υλικά
Για τα σοκολατάκια:
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
120 γρ. berries
1 κ.σ. ινδοκάρυδο
1 κ.σ. μέλι
Για τη σοκολάτα:
300 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
1Για τα σοκολατάκια: Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα αμύγδαλα, τα berries, το ινδοκάρυδο, το μέλι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι.
2Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, παίρνουμε μια κ.σ. από το μείγμα και την τοποθετούμε στο ταψί.
3Κάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
4Για τη σοκολάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη λιώνουμε στα μικροκύματα.
5Βγάζουμε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
6Τα τοποθετούμε ξανά στο ταψί και αφήνουμε, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
7Σερβίρουμε.
#tsoulotip:
1. Διατηρούμε στην κατάψυξη. 2. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι ξηρούς καρπούς επιθυμούμε.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Mendiants- Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Γιαουρτογλυκό πανεύκολο σε 5 λεπτά με 4 υλικά(Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics...
Εύκολα σοκολατάκια με κακάο ή κουβερτούρα, ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, από το icookgreek.com!
Υπέροχα, πανεύκολα παγωμένα "muffins" γιαουρτιού, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonl...
Γιαουρτογλυκό με μπισκότα, από την Αργυρώ μας!
Μους σοκολάτας με γιαούρτι, από τον Ευτύχη Μπλέτσα και την εταιρεία Κεραμάρη!
Αφήστε μια απάντηση