Παγωμένα σοκολατάκια με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Λαχταριστά και δροσερά σοκολατάκια με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς, για να τα απολαμβάνετε χωρίς τύψεις! Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη!
ΤΕΜΑΧΙΑ  8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 
ΑΝΑΜΟΝΗ 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  15λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5

Υλικά

Για τα σοκολατάκια:
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
120 γρ. berries
1 κ.σ. ινδοκάρυδο
1 κ.σ. μέλι
Για τη σοκολάτα:
300 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση

1Για τα σοκολατάκια: Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα αμύγδαλα, τα berries, το ινδοκάρυδο, το μέλι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι.
2Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, παίρνουμε μια κ.σ. από το μείγμα και την τοποθετούμε στο ταψί.
3Κάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
4Για τη σοκολάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη λιώνουμε στα μικροκύματα.
5Βγάζουμε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
6Τα τοποθετούμε ξανά στο ταψί και αφήνουμε, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
7Σερβίρουμε.
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

 1. Διατηρούμε στην κατάψυξη. 2. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι ξηρούς καρπούς επιθυμούμε.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/sokolatakia-me-ghiaourti-kai-ksirous-karpous
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *