Κρέμα γιαουρτιού με σοκολάτα & φιστίκια Αιγίνης, από τον Γιώργο Τσούλη!

Μαγειρεύουμε στο πι και φι γρήγορες, εύκολες, με λίγα υλικά αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμες συνταγές!!🤤

Υλικά για 4-6 μερίδες

•450 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
•300 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
•150 ml γάλα, πλήρες
•Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1.Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί) ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
2.Κατόπιν, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να πάρει βράση.
3.Έπειτα, αδειάζουμε τη σοκολάτα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή μιας λείας κρέμας. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
4.Στη συνέχεια, αδείαζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
5.Τέλος, σερβίρουμε σε 4 μπολάκια, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητόΗ εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

 

https://www.facebook.com/giorgostsoulischef/photos/pcb.1183128275373909/1183128042040599/?type=3&theater



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *