Σφολιατίνες με πραλίνα(+VIDEO) – Hazelnut Chocolate Praline Turnovers by Akis and akispetretzikis.com!

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

8
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
  Δείτε το  Video: https://youtu.be/6mmONhga6t8

Συστατικά
2 ζύμες σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
400 γρ. πραλίνα σοκολάτας
200 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
1 αυγό για άλειμμα
λίγο αλεύρι για το ζυμάρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Βάζουμε στο ένα κορνέ το τυρί κρέμα και στο άλλο την πραλίνα σοκολάτας.
  • Ανοίγουμε το φύλλο μας, το κόβουμε στα 4 σταυρωτά.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη σφολιάτα μας.
  • Παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα και τη βάζουμε στη μέση της σφολιάτας.
  • Κόβουμε με το μαχαίρι μέχρι τη μέση τη σφολιάτα μας σε λεπτές λωρίδες.
  • Με ένα πινέλο αφαιρούμε ότι παραπανίσιο αλεύρι υπάρχει.
  • Κόβουμε τα κορνέ μας στην άκρη, παίρνουμε την πραλίνα και κάνουμε 2 ωραίες γραμμές. Κάνουμε μία λωρίδα στη μέση με το μασκαρπόνε.
  • Ξεκινάμε να τυλίγουμε παίρνοντας 1-1 τις λωρίδες και ενώνοντας τις 2 άκρες , σχηματίζοντας μία πλεξούδα.
  • Δεν το σφίγγουμε πολύ, αφήνουμε αέρα για να μπορούν να φεύγουν οι υδρατμοί όσο ψήνονται και να μη σπάσουμε  τη σφολιάτα μας.
  • Πατάμε με το μαχαίρι από κάτω.
  • Μεταφέρουμε προσεχτικά στο ταψάκι μας.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σφολιατίνες.
  • Αλείφουμε τις σφολιατίνες μας, με διάλυμα από 1 κρόκο αυγού και 1 κ.γ νερό.
  • Πασπαλίζουμε με φουντούκια.
  • Βάζουμε σε υψηή σχάρα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι έτοιμα.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

 

Tip
Αν η σφολιάτα είναι φρέσκια μπορούμε να βάλουμε τις σφολιατίνες στην κατάψυξη και να τις ψήσουμε όποτε θέλουμε.

Hazelnut Chocolate Praline Turnovers

Ingredients
  • 2 packages puff pastry
  • 400 g hazelnut chocolate praline
  • 200 g mascarpone cheese
  • 50 g hazelnuts, coarsely chopped
  • 1 egg for brushing
  • 50 g flour for the dough

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 minutes
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

8
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method
  • Preheat oven 190* C (370* F) Fan.
  • Place the cream cheese in a piping bag. cream cheese and the hazelnut praline chocolate in another pipping bag.
  • Open the puff pastry and cut in 4, crosswise.
  • Sprinkle the pastry with flour .
  • Take a wooden spoon and put it in the middle of the pastry.
  • Use a knife and cut the puff pastry halfway into thin strips.
  • Use a brush and take off the extra flour.
  • Cut the edge of the piping bag and make two fine lines of hazelnut praline. Make a strip in the middle with the mascarpone cheese.
  • Begin  to wrap the strips and joining two edges, forming a braid.
  • Do not tighten, let the air so it can leave the steam as baked and not break off the pastry.
  • Press with the knife down. Transfer carefully to a baking pan.
  • Repeat this process for the rest turnovers.
  • Brush them with an egg solution
  • Sprinkle with hazelnuts.
  • Place the baking pan in a high rack and bake for 20-30 minutes until golden brown.
  • Remove from the oven and serve them hot.

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *