Οδηγίες
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν.
- Αναμειγνύουμε την μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
- Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πλάτος 2-3 εκατοστά.
- Βουτυρώνουμε τους κώνους για κορνέ και τυλίγουμε τις λωρίδες.
- Τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
- Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το γλυκό βύσσινο και αρωματίζουμε με βανίλια.
- Όταν τα κορνέ κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
- Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί και μαρασκίνο.
Αφήστε μια απάντηση