Οδηγίες

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν.
  2. Αναμειγνύουμε την μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
  3. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πλάτος 2-3 εκατοστά.
  6. Βουτυρώνουμε τους κώνους για κορνέ           και τυλίγουμε τις λωρίδες.
  7. Τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί.
  8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  9. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
  10. Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το γλυκό βύσσινο και αρωματίζουμε με βανίλια.
  11. Όταν τα κορνέ κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
  12. Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί και μαρασκίνο.