Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)
Ένα καταπληκτικό γεμιστό κέικ με κρέμα πραλίνας φουντουκιού που το λατρέψαμε όλοι!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
5 αβγά σε θερμ.δωμ.
250 γρ. ζάχαρη αχνη
250 γρ. μαργαρινη σε θερμ.δωμ.
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ τρούφα (προαιρετικα)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ

250 γρ. βούτυρο σε θερμ, δωμ.
250 γρ. άχνη ζάχαρη (εγώ έβαλα 350 γρ)
125 γρ. κακάο (1 κουτί)
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 βανίλια
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ,φουντουκια τριμμένα (προαιρετικα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνω 2 ταψάκια στρογγυλά 24-26 εκ.και βάζω λαδόκολα στον πάτο.
Βαζω όλα μαζί τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ ριχνοντας τελευταια τα αυγά και τα χτυπάω με μίξερ ίσα να ενωθουν.(ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΧΤΥΠΗΜΑ!)
Μοιραζω το μίγμα στα 2 ταψάκια και ψήνω στους 170 με αντιστάσεις,ή στον αέρα στους 150-160 για 20-25 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνω τον φουρνο.
Τα αφήνω 10 λεπτα να κρυωσουν και τα ξεφορμάρω.Κόβω το κάθε ενα σε 2 παντεσπάνια ωστε να εχω 4 παντεσπάνια συνολικά.
Για την κρέμα χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και το κακάο στη σιγανη ταχύτητα και προσθέτω την πραλίνα και τη βανίλια και χτυπάω δυνατά για 2 λεπτά.Τέλος ρίχνω και την κρέμα.
Γεμίζω και καλύπτω το κέικ μου με την κρέμα χτυπώντας 1-2 λεπτάκια ακόμα.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαριγου και έκανα μερικές αλλαγές βάζοντας στην κρέμα περισσότερη άχνη ζάχαρη γιατί ήταν πικρή για τα δικά μας γούστα,αύξησα τη δοσολογία για το κέικ γιανα το προσαρμόσω στα δικά μου ταψάκια και πρόσθεσα τρούφα στο κέικ και φουντουκια τριμμένα στην κρέμα πραλίνας!!!
Είναι καταπληκτικό και το διατήρησα εκτός ψυγείου 3 μέρες!!!

Την αρχική συνταγή θα την βρείτε εδώ:
http://www.argiro.gr/Recipe/Τούρτα-βανίλια-Nutella
 Φωτογραφία του χρήστη Οι Λιχουδιές της Σόφης.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.