Creta Carob

Η alfa ετοίμασε για εσάς τα μοναδικά κρουασάν βουτύρου «αφράτα»! Είναι λαχταριστά και έτοιμα για ψήσιμο, για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε σκέτα ή με γέμιση, κάθε στιγμή, εύκολα και γρήγορα! Απλά, τα ψήνετε, τα γεμίζετε, αν θέλετε, με τα υλικά που επιθυμείτε, γλυκά ή αλμυρά, και είστε πανέτοιμοι να απολαύσετε υγιεινές και πεντανόστιμες αφράτες δημιουργίες, κάθε στιγμή της ημέρας και σε κάθε περίσταση!

 

Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 3 λεπτά

 

 

Υλικά συνταγής
8 κρουασάν βουτύρου «αφράτα» της alfa, ψημένα 100 γρ. πραλίνα σπιτική 50 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια

 

Για τη σπιτική πραλίνα φουντουκιού

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 1/2 κεσεδάκι μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κ.σ. κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα 2 κ.σ. αλεσμένο και καβουρντισμένο φουντούκι

 

 

 

Εκτέλεση

 
Μοναδικά μίνι κρουασάν βουτύρου «αφράτα» της alfa

Για τη σπιτική πραλίνα

Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι. Τα ψήνουμε για 10΄ στους 200°C. Tα βάζουμε σε πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν. Aφού κρυώσουν, τα αλέθουμε στο μίξερ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, κοσκινισμένο, το ζαχαρούχο γάλα και τα αλεσμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, το βάζουμε σε βάζο των 400 γρ. Το αφήνουμε ανοιχτό μέχρι να κρυώσει τελείως. Το σκεπάζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα ψημένα κρουασάν, βάζουμε λίγη σπιτική πραλίνα φουντουκιού, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και φουντούκι. Τα βάζουμε 3’ στο φούρνο να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας!

 

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9%CE%B1

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *