Τα πιο γρήγορα “κρουασανάκια”, από τον Πέτρο Συρίγο!







Τα πιο γρήγορα «κρουασανάκια» που μπορείτε να φτιάξετε σπίτι!-
Υλικά:
•125 γρ γιαούρτι στραγγιστό
•125 γρ βούτυρο λιωμένο
•260 γρ αλεύρι γ.ο.χ
•10 γρ μπέικιν πάουντερ
•20 γρ ζάχαρη κρυσταλλική.
• Αλάτι
•Πραλίνα φουντουκιού
•Μαρμελάδα φράουλα πηχτή
•Φουντούκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλεύρι,το μπεικιν,τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι. Κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη και την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο για να την ανοίξουμε. Με έναν πλαστή την ανοίγουμε σε σχήμα πίτσας και κόβουμε στα 8 σαν κομμάτια πίτσας.
Απλώνουμε στα κομμάτια πραλίνα ή μαρμελάδα όχι σε μεγάλη ποσότητα και τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα. Βάζουμε από πάνω τριμμένο φουντούκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκά πιροσκί με ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας και μπανάνα, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweet...
Απίθανα κρουασάν βουτύρου από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Κρουασάν με σπιτική πραλίνα, σταγόνες σοκολάτας και φουντούκια, από την Αργυρώ μας!
Αφράτα κρουασάν ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ & ΑΥΓΟ, από την Αλεξάνδρα Παπαθεοδώρου και το dairy-free.eu!
Crookie: συνταγή για το παριζιάνικο γλυκό που έχει γίνει viral, από την Εύη Τσιροπούλου και το oliv...
Εύκολα κρουασάν, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση