Κρουασίνια – σφολιατίνια στριφτά με σοκολατένιο άλειμμα, από το icookgreek.com!
Ένα εύκολο σπιτικό, γλυκό σνακ για όλη την οικογένεια. Δείτε πώς γίνονται τα στριφτά κρουασίνια ή σφολιατίνια με σοκολάτα.
Τα κρουασίνια – σφολιατίνια στριφτά με μερέντα, νουτέλα ή σπιτικό αλλειμα σοκολάτας που θα φτιάξετε με βάση τις συνταγές μας γίνονται εύκολα στο σπίτι με απλά υλικά: σφολιάτα, το σοκολατένιο άλειμμα, ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, αυγό χτυπημένο για το άλειμμα.
O ένας τρόπος είναι να κόψετε από πριν τη σφολιάτα (που θα τοποθετήσετε σε οριζόντια θέση) σε 8 κάθετες λωρίδες και εν συνεχεία να αλείψετε τη μισή πλευρά κάθε λωρίδας με σοκολατένιο άλειμμα, να την πασπαλίσετε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και να καλύψετε τη γέμιση σκεπάζοντάς τη με την άλλη μισή (την κενή).
Ο δεύτερος και ευκολότερος τρόπος (ειδικά αν διαθέτετε κόφτη πίτσας) είναι να χρησιμοποιήσετε δύο φύλλα σφολιάτας: στο ένα φύλλο απλώνετε το σοκολατένιο άλειμμα και πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο θέλετε (πχ. τριμμένο μπισκότο), στη συνέχεια καλύπτετε με τη δεύτερη σφολιάτα. Κόβετε με τον κόφτη (ή ένα καλό μαχαίρι) σε λωρίδες ήδη γεμισμένες.
Και στις δύο περιπτώσεις πατάτε ελαφρά με τον πλάστη τις λωρίδες σφολιάτας (αφού τις γεμίσετε) για να κολλήσουν. Στρίβετε τις λωρίδες για να δημιουργήσετε τα στριφτά κρουασίνια-σφολιατίνια είτε ξεκινώντας από τη μέση και συνεχίζοντας το στριφογύρισμα προς τις άκρες είτε πιάνοντας τις δύο άκρες τους και στριφογυρίζοντας δυο τρεις φορές.
Εν συνεχεία, τοποθετείτε τα στριφτά κρουασίνια – σφολιατίνια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτός από τη γλυκιά γέμιση με άλειμμα σοκολάτας, τριμμένο μπισκότο, κανέλα και διάφορους ξηρούς καρπούς μπορείτε να επιλέξετε γέμιση με την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή με σταφίδες, κανέλα και ζάχαρη.
Αφήστε μια απάντηση