Παστάκια με πτι μπερ και κρέμα πραλίνας, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!

Τα μπισκότα πτι- μπερ τα αγαπάμε όλοι! Πες μου ότι δεν τα τσάκιζες κι εσύ βουτηγμένα μέσα στο γάλα όταν ήσουν παιδί. Πες μου ότι δεν καμάρωναν αμετακίνητα μπροστά μπροστά στο ντουλάπι της κουζίνας  , σαν μια σταθερή αμετάβλητη αξία , πες μου ότι το πρώτο γλυκό που έφτιαξες δεν ήταν ο κορμός ή μωσαϊκό με σπασμένα μπισκότα , ποτισμένα στο κονιάκ , και μετά το τσηζ κέικ με τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο που αποτέλεσε στη συνέχεια τη βάση για ένα σωρό γλυκά! Σήμερα θα φτιάξουμε παστάκια με κρέμα πραλίνας , κάθε μπισκότο κι ένα παστάκι με τη χαρακτηριστική “δαντέλα” ολόγυρα , κάθε μπουκιά και μια απόλαυση…

Υλικά: 

1 (και κάτι) πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ

1 λίτρο γάλα + 1 κούπα για τα  μπισκότα

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

2 βανίλιες

65 γρ. κορν φλάουρ

35 γρ. αλεύρι

250 γρ. κρέμα πραλίνας (τύπου μερέντας)

Επιπλέον άχνη και τριμμένο φουντούκι για την επιφάνεια.

 

 

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι , τις βανίλιες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να πετύχουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Στο μεταξύ ,  καθώς έχει ζεσταθεί το γάλα , πριν βράσει , παίρνουμε δυο  κούπες από αυτό  (το ζεστό γάλα) και το προσθέτουμε σιγά σιγα στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Αδειάζουμε στη συνέχεια το περιεγχόμενο του μπωλ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν το μίγμα έρθει σε βρασμό και “δέσει” η κρέμα αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά . Προσθέτουμε τότε την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί εντελώς στην κρέμα που έχουμε ετοιμάσει. 

Παίρνουμε τότε ένα τετράγωνο σκεύος 20×20 , βουτάμε το κάθε μπισκότο για 5 δευτερόλεπτα στο γάλα και τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν στρωθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους αδειάζουμε πάνω στα μπισκότα τη μισή κρέμα που ετοιμάσαμε κι επαναλαμβάνουμε κατά τον ίδιο τρόπο σχηματίζοντας άλλη μια στρώση με εμποτισμένα μπισκότα. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μια τελευταία στρώση από εμποτισμένα μπισκότα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια-δυο ώρες μέχρι να σφίξει , πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τριμμένο φουντούκι , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Βασισμένα σε συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ)

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/glyka-psygeioy/1815-pastakia-me-pti-ber-kai-krema-pralinas?fb



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *