Οδηγίες

  1. 1 μέρος μπορεί να είναι μία κούπα, ένα φλιτζάνι, ένα ποτήρι (χρησιμοποιούμε το ίδιο σκεύος για να μετρήσουμε όλα τα υλικά).
  2. Η διαφορά είναι στην ποσότητα, αλλά όχι στο τελικό αποτέλεσμα.
  3. Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά η ζάχαρη μαζί με το νερό.
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  5. Ρίχνουμε το λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο) σε μία κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Όταν πάρει θερμοκρασία καβουρδίζουμε καλά το σιμιγδάλι.
  7. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε με προσοχή το ζεστό σιρόπι.
  8. Ανακατεύουμε μέχρι που να το πιεί και να κάνει φουσκάλες.
  9. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
  10. Στρώνουμε τον μισό χαλβάς σε ένα σκεύος.
  11. Στο υπόλοιπο ενσωματώνουμε την νηστίσιμη πραλίνα και απλώνουμε πάνω από τον χαλβά.
  12. Σκεπάουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
  13. Βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.