Οδηγίες
- 1 μέρος μπορεί να είναι μία κούπα, ένα φλιτζάνι, ένα ποτήρι (χρησιμοποιούμε το ίδιο σκεύος για να μετρήσουμε όλα τα υλικά).
- Η διαφορά είναι στην ποσότητα, αλλά όχι στο τελικό αποτέλεσμα.
- Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά η ζάχαρη μαζί με το νερό.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
- Ρίχνουμε το λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο) σε μία κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν πάρει θερμοκρασία καβουρδίζουμε καλά το σιμιγδάλι.
- Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε με προσοχή το ζεστό σιρόπι.
- Ανακατεύουμε μέχρι που να το πιεί και να κάνει φουσκάλες.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Στρώνουμε τον μισό χαλβάς σε ένα σκεύος.
- Στο υπόλοιπο ενσωματώνουμε την νηστίσιμη πραλίνα και απλώνουμε πάνω από τον χαλβά.
- Σκεπάουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
- Βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση