Ζουμερό κέικ με 2 υλικά (VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρινιώτη και το dimitriosmakriniotis.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Mε μια ΙΟΝ Νucrema o Dimitris Makriniotis δημιουργεί ένα υπέροχο, σοκολατένιο κέικ.

Συστατικά
  • 250 γρ πραλίνα φουντουκιού ΙΟΝ Nucrema
  • 6 μεσαία αυγά

Δείτε το Video : https://youtu.be/oXrwlcw0shc

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Μέθοδος
  1. Σε δύο μεγάλα μπολ, χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και σε ασπράδια, προσέχοντας πολύ να μην πέσει καθόλου κρόκος μέσα στο μπολ με τα ασπράδια, (καλό θα είναι, το μπολ που θα βάλουμε τα ασπράδια, να το έχουμε καθαρίσει πριν με λίγο λεμόνι).
  2. Έπειτα, προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Στη συνέχεια, με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  4. Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 στο μείγμα της πραλίνας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  5. Αμέσως μετά, προσθέτουμε και την υπόλοιπη πραλίνα, συνεχίζοντας απαλά το ανακάτεμα με την μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε τσέρκι ή ταψάκι 20 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 35 λεπτά.
  7. Όταν το κέικ είναι έτοιμο θα είναι αρκετά φουσκωτό αλλά περνώντας η ώρα και όσο κρυώνει θα πέσει λίγο.
  8. Τέλος, γαρνίρουμε από πάνω με όση ποσότητα NUCREMA επιθυμούμε.

 

https://dimitriosmakriniotis.gr/recipe-items/zoumero-keik-me-2-ylika/#

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *