Πάστα ταψιού, από την Αλίκη και το “Μυρωδιές και Νοστιμιές”!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
6 κ.σ. (κοφτά) αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. λάδι
1 φακελάκι baking powder
Για το σιρόπι
250 ml.νερό
250 ml. Ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
Για την κρέμα
2κρέμες μορφάτ
1 ζαχαρούχο γάλα
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 ml. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Προετοιμασία
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Χτυπάτε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρίσουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το baking powder και τα προσθέτετε σταδιακά μέσα στο μείγμα με τα ανακατεύοντας απαλά. Στο τέλος προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε.
Αλευρώνετε και λαδώνετε ένα ταψί με διαστάσεις 23*32 εκ. Ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (Πάντα εξαρτάται από τον φούρνο).
Στο μεταξύ βράζετε το σιρόπι για 3-4 λεπτά και το περιχύνετε πάνω από το ζεστό παντεσπάνι 2 λεπτά αφού βγει από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να πάρετε μια πηχτή κρέμα.
Περιχύνετε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα.
Για το γλάσο, βράζετε όλα τα υλικά στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές. Όταν το γλάσο κρυώσει στους περίπου 30 βαθμούς το περιχύνετε πάνω από το γλυκό.
Αφήνετε το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το γλάσο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
SYNTAGI
http://mirodieskainostimies.blogspot.com.cy/2016/02/blog-post_4.html
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παστάκια σοκολάτας με μπισκότα(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Πάστα ταψιού κωκ (Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Snickers- Απίθανη πάστα ψυγείου (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholic...
Σοκολατίνα ταψιού με πραλίνα και μπισκότα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Πάστα σοκολάτα-καραμέλα με 5 υλικά(Video), από τον Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodahol...
Πανεύκολη πάστα σοκολατίνα σε μπολ, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση