Πάστα ταψιού, από την Αλίκη και το “Μυρωδιές και Νοστιμιές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για το παντεσπάνι

6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη 
1 φακελάκι βανίλια
6 κ.σ. (κοφτά) αλεύρι 
4 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. λάδι 
1 φακελάκι baking powder 

Για το σιρόπι 


250 ml.νερό
250 ml. Ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ 

Για την κρέμα


2κρέμες μορφάτ 
1 ζαχαρούχο γάλα

Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 ml. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 

 



Προετοιμασία






Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.



Χτυπάτε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρίσουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το baking powder και τα προσθέτετε σταδιακά μέσα στο μείγμα με τα ανακατεύοντας απαλά. Στο τέλος προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε.

Αλευρώνετε και λαδώνετε ένα ταψί με διαστάσεις 23*32 εκ. Ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (Πάντα εξαρτάται από τον φούρνο).
Στο μεταξύ βράζετε το σιρόπι για 3-4 λεπτά και το περιχύνετε πάνω από το ζεστό παντεσπάνι 2 λεπτά αφού βγει από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. 

Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να πάρετε μια πηχτή κρέμα. 
Περιχύνετε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και αφήνετε  το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα. 
Για το γλάσο, βράζετε  όλα τα υλικά στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές. Όταν το γλάσο κρυώσει στους περίπου 30 βαθμούς το περιχύνετε πάνω από το γλυκό. 
Αφήνετε  το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το γλάσο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.

SYNTAGI

http://mirodieskainostimies.blogspot.com.cy/2016/02/blog-post_4.html

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *