Πάστα MARS, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Καραμέλα και σοκολάτα.. Τι να πει κανείς γι’αυτό το συνδυασμό..  Όταν μάλιστα συνεργάζονται για…χάρη μιας πάστας τότε το αποτέλεσμα θα μοιάζει παραπάνω κι από ικανοποιητικό.

Αυτήν την πάστα την ονόμασα “Mars” για ευνόητους λόγους καθώς τα υλικά της παραπέμπουν στην αγαπημένη μας σοκολάτα.

Ακολουθήστε τις οδηγίες μου και είμαι σίγουρη ότι η πάστα αυτή θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο!

 

Υλικά για παραλληλόγραμμο ταψί διαστάσεων 41Χ33 (μεγάλο ταψί, διαστάσεις κατά προσέγγιση)

Για το παντεσπάνι:

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Για το σιρόπι: 

  • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη μους καραμέλα:

  • 1 φάκελος ανθός αραβοσίτου στιγμής με γεύση καραμέλα + γάλα φρέσκο*
  • 1 τενεκάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βρώσιμη εσάνς με γεύση καραμέλα ( προαιρετικά, συνιστάται όμως για ενισχυτικό της γεύσης. Πωλείται στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 τενεκάκι φυτική σαντιγί κρύα από το ψυγείο

ο φάκελος αναφέρει ότι χρειάζονται 350ml γάλα όμως εμείς χρειαζόμαστε τα 300ml.

Για τη γκανάζ:

  • 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 130ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Για τη διακόσμηση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • σοκολατάκια Mars κομμένη σε κομμάτια
  • λευκή σοκολάτα σε σταγόνες (προαιρετικά)

 

Στην πράξη:

  • Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά μέσα στο μπολ με το φουσκωμένο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε το μείγμα. Χτυπάμε 2 φορές στον πάγκο το ταψί για να σπάσουν οι φυσαλίδες αέρα από το εσωτερικό του μείγματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Ελέγχουμε το εσωτερικό του παντεσπάνι με μία οδοντογλυφίδα, εάν βγαίνει στεγνή τότε είναι έτοιμο. Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει. Βάζουμε να βράσουν τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά. Κάνουμε μικρές τρυπούλες με ένα ξύλινο καλαμάκι σε όλη την επιφάνεια του παντεσπάνι ως κάτω. Με βαθιά κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο κρύο παντεσπάνι (όχι όλο μαζί, να προλαβαίνει κάθε φορά να το ρουφά αλλιώς θα λασπώσπουν) κι αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα:Χτυπάμε σε μπολ την φυτική κρέμα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει σαντιγί (περίπου 5 λεπτά). Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τη σκόνη αραβοσίτου καραμέλα με το γάλα να γίνουν κρέμα κι έπειτα ρίχνουμε  το καραμελωμένο γάλα να ενωθούν τα 2 υλικά, στο τέλος προσθέτουμε και την εσάνς. Ενώνουμε τα 2 μείγματα ώστε να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη μπεζ μους. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1 1/2 ώρα τουλάχιστον.
  • Για τη γκανάζ ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιμένουμε 3 λεπτά κι έπειτα αναμιγνύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα λείο σοκολατένια μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι. Tip! Για να αποκτήσετε ωραία γυαλιστερή γκανάζ σαν τη δική μου θα αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο. Με σπάτουλα θα την ανακατεύετε εκτός φωτιάς για 5 λεπτά έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία της. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κάνει μπαλώματα και θαμπάδες πάνω από την πάστα.
  • Συναρμολόγηση: Ρίχνουμε σταδιακά τη γκανάζ πάνω από την πάστα, κουνώντας ελαφρώς το ταψί για να φτάσει παντού. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες και τέλος χαράζουμε σε κομμάτια. Διακοσμούμε κάθε κομμάτι με Mars και σταγόνες λευκής σοκολάτας.

 

Καλή σας απόλαυση

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2021/01/ars.html

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *