Οδηγίες
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
- Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32×24 εκατοστά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
- Όταν το παντεσπάνι κρυώσει το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
- Το τρυπάμε ελαφρώς για να το απορροφήσει ποιο εύκολα.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
- Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα.
Αφήστε μια απάντηση