Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
  5. Ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  6. Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32×24 εκατοστά.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  8. Όταν το παντεσπάνι κρυώσει το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
  9. Το τρυπάμε ελαφρώς για να το απορροφήσει ποιο εύκολα.
  10. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
  11. Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα.
  12. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  13. Σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα.