Πάστα ποντικάκι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η απόλυτη παιδική ανάμνηση στην πιο εύκολη εκδοχή της.

ΤΕΜΑΧΙΑ: 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 4/5

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

130 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

120 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο

40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

αυγά, medium

 

Για την κρέμα:

600 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, παγωμένη

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

 

Για την επικάλυψη:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

250 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

 

Για το σερβίρισμα:

Σοκολατάκια τύπου smarties, για τα αυτιά και την ουρά

500 γρ. σοκολατάκια τρουφάκια

50 γρ. σαντιγί, για τη μύτη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    1367   68%
ΒΑΖΑΛίπος    73.7g    105%
ΒΑΖΑKορεσμένα    51.3g   257%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    18.3g   37%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    164.9g    63%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    120.5g    134%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.2g    3.33%
ΒΑΖΑΙνες     9.5g    40%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για το παντεσπάνι: Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.  Ύστερα, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και να ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ (πλαστική σπάτουλα).
2Κατόπιν, στρώνουμε με λαδόκολλα τον πάτο μίας στρογγυλής φόρμας για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 30×20εκ., την αλευροβουτυρώνουμε και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Έπειτα, ψήνουμε το παραπάνω μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως εκτός φούρνου.
3Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε οριζόντια στη μέση και έπειτα κόβουμε τα 2 παντεσπάνια σε ορθογώνια κομμάτια διαστάσεων 12Χ8εκ. Τα αφήνουμε στην άκρη.
4Για την κρέμα: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τα 500 ml κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία πηχτή σαντιγί.
5Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη λιωμένη σοκολάτα, τα 100 ml κρέμα γάλακτος που έχουν απομείνει και τα ανακατεύουμε με μία μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα το μείγμα.
6Κατόπιν, ρίχνουμε σιγά σιγά τη σαντιγί στο μπολ με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις. Μόλις ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη μεταφέρουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
7Σύνθεση: Παίρνουμε το ένα παντεσπάνι, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω του λίγη από την κρέμα, καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι ακόμα και σχεδιάζουμε πάνω του το σώμα και το κεφάλι του ποντικιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να σφίξουν στο ψυγείο για 30 λεπτά.
8Για την επικάλυψη: Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει μία λεία υφή.
9Μόλις είναι έτοιμη, αδειάζουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο την επικάλυψη και την αφήνουμε να κρυώσει.
10Σύνθεση: Αφαιρούμε τις πάστες από το ψυγείο, αδειάζουμε από πάνω τους την επικάλυψη και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αφού κρυώσει, σχηματίζουμε τα αυτιά και την ουρά του ποντικιού με τα σοκολατάκια τύπου smarties, καλύπτουμε γύρω γύρω με τα τρουφάκια, σχεδιάζουμε τη μύτη με τη σαντιγί και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει καλά η πάστα πριν ρίξουμε την επικάλυψη.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/pasta-pontikaki

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *