Κυρίες και κύριοι, μπορείτε τώρα να φτιάξετε bounty στην κουζίνα σας!

Είναι μια υπέροχη ιδέα και θα εντυπωσιάσετε σε όσους τους τα προσφέρετε ή μπορείτε να μην τα μοιραστείτε με κανέναν και να τα κρατήστε όλα στον εαυτό σας!

Επίσης μπορείτε να τα κάνετε για τα παιδιά σας που γιορτάζουν και να τα κεράσουν στο σχολείο!

Αυτά τα σπιτικά Bounty είναι υπέροχα και χρειάζονται μόνο 3 συστατικά! Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες βήμα προς βήμα και φτιάξτε αυτό το δημοφιλές candy bar στο σπίτι!

H πιο τέλεια συνταγή με σοκολάτα + ζαχαρούχο γάλα + ινδοκάρυδο. Αυτό είναι! 3 συστατικά είναι το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε νόστιμα αλλά εξαιρετικά απλά σπιτικά Bounty Bars. Χρησιμοποιήστε κουβερτούρα γάλακτος ή μαύρη κουβερτούρα ή και τις δύο μαζί. Η συνταγή αυτή είναι τόσο απλή!

Δεν ξέρω για σένα, αλλά μου αρέσει να κάνω καλούδια όπως αυτά τα Bounty Bars από το μηδέν. Συνήθως έχουν καλύτερη γεύση και ξέρετε ακριβώς ποια συστατικά έχουν και είναι τέλεια!

Έκανα για αρχή τη μισή δόση από αυτή που σας δίνω παρακάτω και μόλις τα φωτογράφισα, εξαφανίστηκαν!!! Μετά έκανα μιάμιση δόση και ευτυχώς περίσσεψαν μερικά για την επόμενη μέρα.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά (για 20 τμχ):

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (~300ml/400gr)
  • 300γρ ινδοκάρυδο
  • ½ κ.γλ. βανίλια (προαιρετικά)
  • 200 γρ κουβερτούρα (όποια προτιμάτε εσείς, κλασσική, γάλακτος, με περισσότερο κακάο κλπ)
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο ή βούτυρο ή μαργαρίνη

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το ινδοκάρυδο και τη βανίλια καλά ώστε να δέσουν καλά τα υλικά μαζί.
  2. Τα χωρίζουμε σε 20 μπαλίτσες και αν τις θέλετε ακριβώς ίσες ποσότητες όπως εγώ, τότε κάντε το με τη βοήθεια της ζυγαριάς σας.
  3. Τα πλάθουμε με το χέρι και τα δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
  4. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για λίγο, τόσο όσο χρειάζεται να λιώσουμε τη σοκολάτα μας ή στο ψυγείο για καμιά ώρα.
  5. Σε μπεν-μαρί (Δε χρειάζεται ειδικό σκεύος, απλά τοποθετήστε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.) λιώνουνε καλά τη κουβερτούρα και προσθέτουμε το σπορέλαιο μέσα, ανακατεύοντάς το καλά μέχρι να γίνει λείο το σοκολατένιο μείγμα μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι κουβερτούρα θέλετε. Η δική μου αγαπημένη είναι αυτή με το περισσότερο κακάο αλλά συνήθως όλοι την βρίσκουν πικρή. Στο σύζυγό μου αρέσει περισσότερο η γάλακτος και γι’αυτό έκανα και γάλακτος.
  6. Με τη βοήθεια τσιμπίδας ή πιρουνιών βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τα boundy έτσι ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη επικάλυψη.
  7. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε βάλει ένα φύλλο λαδόκολλα από κάτω ή πάνω σε σχάρα.
  8. Από τη στιγμή που τα boundy είναι παγωμένα θα κρυώσουν γρήγορα και θα σταθεροποιηθεί σχετικά γρήγορα η επικάλυψη της κουβερτούρας. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

 


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!