Σπιτικό παγωτό φράουλα με 3 ΥΛΙΚΑ της στιγμής, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πανεύκολο σπιτικό παγωτό φράουλα με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 15 λ για τη κατάψυξη. Μια συνταγή(αρχική ιδέα εδώ) που μετατρέπει πολύ εύκολα και γρήγορα,  ένα από τα καλύτερα και γευστικότερα φρούτα, τις φράουλες, σε ένα πεντανόστιμο παγωτό φράουλα για να το απολαύσετε μια γλυκιά ανοιξιάτικη ή μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού.

 

Μερίδες: 3-4

συνταγή icon Χρόνος: 15 λ + 4 ώρες αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • ½ φλ. τσαγιού (100 ml) κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 1 ½ φλ. τσαγιού μέτριες φρέσκες ώριμες φράουλες
  • 3 κ.σ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις φράουλες, τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε σε μπολ και τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
  2. Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη (και το εκχύλισμα βανίλιας, αν το χρησιμοποιήσετε) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί.
  3. Προσθέτετε τις πολτοποιημένες φράουλες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για περίπου 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

https://www.sintayes.gr/syntages/spitiko-pagoto-fraoula-3-ilika-tis-stigmis/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *