Halloween: Μπισκότα μούμιες, από τον Γιώργο Τσούλη!







ΤΕΜΑΧΙΑ 14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
Τα μπισκότα βουτύρου που όλοι λατρεύουμε, έτοιμα για να τρομάξουν τους καλεσμένους μας!
ΥΛΙΚΑ
28 μπισκότα βουτύρου
230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
120 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το frosting:
2 ασπράδια αυγού (medium)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα:
Δάκρυα σοκολάτας
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 226 11%
Λίπος 8.8g 13%
Kορεσμένα 5.8g 29%
Πρωτεΐνες 2.5g 5%
Yδατάνθ. 34.7g 13%
Σάκχαρα 28.1g 31%
Αλάτι 0.06g 1.00%
Ινες 0.6g 3%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
2Αμέσως μετά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει.
3Καλύπτουμε το κατσαρολάκι με μία μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της σοκολάτας και την αφήνουμε να σφίξει για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
4Παράλληλα, αδειάζουμε όλα τα υλικά για το frosting σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να έχει μία κολλώδη υφή. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το frosting σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
5Αφού σφίξει η σοκολάτα, την αδειάζουμε και αυτή σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
6Παίρνουμε ένα μπισκότο, απλώνουμε τη σοκολάτα στη μία πλευρά του, ακριβώς από πάνω καλύπτουμε με ένα άλλο μπισκότο και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα.
7Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
8Τέλος, βγάζουμε τα μπισκότα από το ψυγείο, στολίζουμε με το frosting και τα δάκρυα σοκολάτας και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα και να μπορούμε να τα στολίσουμε πιο εύκολα.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Fruit pizza, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Μαλακές καραμέλες σοκολάτας, από την Μαριλού Μαντά και το "Thinkdrops"!
Τα τέλεια σπιτικά twix, από την Μαίρη Φρέση και το toftiaxa.gr!
Γλειφιτζούρια με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα γάλακτος απο τον Γιαννη Λουκάκο!!!
Γιορτινά γλειφιτζούρια από κέικ (cake pops), από το icpookgreek.com!
Σοκολάτες/παστάκια τύπου Kinder Pingui, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση