Halloween: Μπισκότα μούμιες, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΤΕΜΑΧΙΑ 14

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Τα μπισκότα βουτύρου που όλοι λατρεύουμε, έτοιμα για να τρομάξουν τους καλεσμένους μας!

ΥΛΙΚΑ

28 μπισκότα βουτύρου

230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

120 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

 

 

   

 

Για το frosting:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 ασπράδια αυγού (medium)

250 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Για το σερβίρισμα:

Δάκρυα σοκολάτας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες 226   11%
ΒΑΖΑΛίπος 8.8g    13%
ΒΑΖΑKορεσμένα  5.8g    29%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   2.5g    5%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   34.7g    13%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   28.1g   31%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.06g   1.00%
ΒΑΖΑΙνες    0.6g   3%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

2Αμέσως μετά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει.

3Καλύπτουμε το κατσαρολάκι με μία μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της σοκολάτας και την αφήνουμε να σφίξει για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

4Παράλληλα, αδειάζουμε όλα τα υλικά για το frosting σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να έχει μία κολλώδη υφή. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το frosting σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

5Αφού σφίξει η σοκολάτα, την αδειάζουμε και αυτή σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

6Παίρνουμε ένα μπισκότο, απλώνουμε τη σοκολάτα στη μία πλευρά του, ακριβώς από πάνω καλύπτουμε με ένα άλλο μπισκότο και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα.

7Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

8Τέλος, βγάζουμε τα μπισκότα από το ψυγείο, στολίζουμε με το frosting και τα δάκρυα σοκολάτας και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα και να μπορούμε να τα στολίσουμε πιο εύκολα.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *