Τούρτα ταψιού με μπισκότο, από τον Γιώργο Χριστιανό!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ή υπεροχή τής απλότητας!!
Υλικά:
Για την κρέμα σοκολάτα:
1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
5 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
Για την σαντιγί:
150ml γάλα ζαχαρούχο
1 λίτρο φυτική σαντιγί
Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Τρόπος παρασκευής:
Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρεξ. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα, την ζάχαρη και τις σοκολάτες και μόλις ξεκινά να λιώνει η σοκολάτα ,διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλιτζανάκι με λίγο νερό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα ,το κορν φλαουερ, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πήξει. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα.(Δείτε τις φωτογραφίες)Αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα να κρυώσει το πυρεξ και χτυπάμε την σαντιγί στο μίξερ ώστε να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μία βελούδινη σαντιγί. Απλώνουμε την σαντιγί στο ταψί πιάνω απο την κρέμα, τρίβουμε σοκολάτα και υγείας και γάλακτος και έτοιμο για ψυγείο. Αφήστε να παγώσει για 3-4ώρες.
Καλή σάς επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής
Χριστιανός Γιώργος στο Facebook
https://www.facebook.com/photo/?fbid=770875595040081&set=a.206053391522307
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *