Σοκολατίνα νηστίσιμη και υπέροχη, από την Κατερίνα Βασιλείου!

Σίγουρα όλοι θέλουμε ένα επιδόρπιο σε ημέρες νηστείας …εύκολο γρήγορο και αφράτο γλυκάκι …

 

 

Υλικά

1 και 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη

2 ποτήρια νερού αλεύρι γοχ κοσκινισμένο

1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ

1 ποτήρι νερού κακάο κοσκινισμένο οχι πολύ γεμάτο

1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα

2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο

1 βανίλια στικ

2 κουταλιές σούπας γεμάτες ξύσμα σοκολάτα κουβερτούρα

 

 

Κρέμα

1 λίτρο νερό

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

2 κουταλιές σούπας κακάο

1 σοκολάτα κουβερτούρα

1 σφηνάκι κονιάκ

 

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε δυο ποτήρια αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Κοσκινίζουμε και το ενα ποτήρι κακάο και το σμίγουμε με το αλεύρι.

Στο ίδιο μπολ βάζουμε το μπεικιν πάουντερ την βανίλια και την σόδα φαγητού

Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη

Στην συνέχεια τρίβουμε την φλούδα από τα δύο πορτοκάλια με την ψιλή πλευρά του τρίφτη και κρατάμε το ξύσμα σε ένα μικρό μπολάκι η πιατάκι.

Στύβουμε πορτοκάλια για να έχουμε δυο ποτήρια χυμό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε ένα ποτήρι ηλιέλαιο και την ζάχαρη χτυπάμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού χτυπάμε μέχρι να δούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη.

Όταν λιώσει η ζάχαρη Ρίχνουμε μέσα στο κάδο του μίξερ το ξύσμα πορτοκαλιού στην συνέχεια το αλεύρι και ανακατεύουμε βάζουμε και τις δύο κουταλιές ξύσμα κουβερτούρας θα είναι ρευστό μείγμα.

Το μείγμα το βάζουμε σε ένα ταψάκι η πυρεξ αφού προηγουμένως βουτυρώσουμε και το πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι κάνουμε δυο κύκλους στη μέση το μείγμα μας με ένα μαχαίρι για να μην φουσκώσει πολύ.

Βάζουμε το ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ακριβώς Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

 

 

Κρέμα

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτια.

Μέσα στην κατσαρόλα βάζουμε το νερό την ζάχαρη το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Οταν πήξει η κρέμα βάζουμε μέσα στην κρέμα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Οταν είναι έτοιμη η κρέμα αποσύρουμε από την φωτιά και μέσα στην κρέμα βάζουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε αφήνουμε να γίνει χλιαρή η κρέμα και τότε ρίχνουμε την κρέμα στο κέικ σοκολάτας … κρυώνει καλά και τρίβουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτα κουβερτούρα .

Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

Μετα απο μια ώρα μπορούμε να την απολαύσουμε.

Σημ: Μπορούμε να διακοσμήσουμε με γλυκό κουταλιού κερασάκι η άλλο γλυκό κουταλιού εγώ έχω βάλει γλυκό ντοματάκι το οποίο έκανα με κουπάτ σχέδιο καρδούλα !

 

 

Καλή επιτυχία!

 

Katerina Vasileiou



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *