Πάστα μους φράουλα με σοκολάτα σε μπολ, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!

Δροσερό κι ανάλαφρο επιδόρπιο με τον κλασικά αγαπημένο συνδυασμό φράουλας-μους και σοκολάτας σε απόλυτη ισορροπία. Γλυκό που ξεκινάω να το φτιάχνω από τη στιγμή που θα βρω τις πρώτες φράουλες στην αγορά γύρω στο Μάρτιο και για όσο βρίσκω διαθέσιμες ζουμερές φράουλες.

Είναι πρακτικό αφού στήνεται μέσα σε μπολ, ευπαρουσίαστο κι ενώ βγάζει μόλις 4 μερίδες με τις αναλογίες των υλικών και τις διαστάσεις του σκεύους εντούτοις είναι μερίδες χορταστικές με “ύψος” αντί πλάτος όταν σερβιριστούν!

Υλικά για τετράγωνο μπολ 18Χ18εκ. 
Για την κρέμα:

  • 200γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά

  • 2 κουτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

  • 2 κουτ.γλ. μέλι

  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας

  • 6 φράουλες ψιλοκομμένες + 8 ακόμη κομμένες στη μέση

Για τη γκανάζ:

  • 70ml γάλα φρέσκο

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

  • 1 κουτ. γλ. μέλι

Για το βούτηγμα των σαβαγιάρ:

  • λίγο γάλα φρέσκο αναμεμειγμένο με κονιάκ ή άλλο λικέρ

  • Επιπλέον:

  • 7-8 σαβαγιάρ χωρισμένα στα δύο

  • φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες κι έπειτα ανεβάζουμε το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ωραία ροζ μους.

  • Βάζουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα κοντά στη βάση του μπολ τις μισές φράουλες.

  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ στιγμιαία στο υγρό και κάνουμε μια στρώση μέσα στο μπολ. Απλώνουμε από πάνω τη μισή μους, μετά ξανά σαβαγιάρ και τέλος την υπόλοιπη μους στρώνοντας την καλά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.

  • Ζεσταίνουμε το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά να λιώσει το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Αφού η γκανάζ γίνει ωραία και γυαλιστερή προσθέτουμε και το μέλι.

  • Ρίχνουμε τη γκανάζ σιγά σιγά πάνω από το γλυκό να φτάσει παντού και να σχηματίσει μια παχιά επικάλυψη. Στολίζουμε εάν θέλουμε με φρέσκες φράουλες.

  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί για 3 ώρες τουλάχιστον και πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/03/blog-post_26.html?m=1&f


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *